Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, Bursa’da Çalı İmam Hatip Ortaokulu’na ait salonunda düzenlenen etkinlikte dansöz oynatıldı.
Yaşananlara tepki gösteren, Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Yeliz Toy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bu görüntüler Nilüfer Çalı İlk, Orta ve İmam Hatip Ortaokulundan. Okula gelir elde etmek için Okul Aile Birliği’nin düzenlediği okul çayı dansöz eşliğinde yapıldı.
Yetişkinlere yönelik olarak okul salonunda yapılan bir etkinlikte öğrencilerin gözü önünde dansöz oynatılması çocuk gelişimi açısından da son derece sakıncalıdır” ifadelerini kullandı.
“Okulların kaynak yaratmak için düştüğü acziyet karşısında duyduğumuz utanç tarifsizdir” diyen Toy, şunları söyledi;
“Merak ediyoruz, bugün dansöz oynatarak okula para toplamaya çalışanlar yarın daha neler yapacak? Sorumlular hakkında derhal işlem yapılmalı, adli-idari süreç başlatılmalıdır.
Okul yönetiminin de daha şimdiden ‘Okul Aile Birliği bizden bağımsız düzenledi’ dediğini duyar gibiyiz. Sakın ha! Devlet memurluğu sınırlarını bu yollarla aşan, okul aile birliklerini bir araç olarak kullanan okul müdürleri ilk hesap sorulması gereken kişilerdir.
Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyor, yetkililerden açıklama bekliyoruz.”
MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçi mektubu içinizi parçalayacak... 'Çok yoksul bir işçiyim'
Gençlerin seçim anketinde CHP'den AKP'ye devasa fark
Belçika'da "gelire göre par acezası" tartışması: Mahkeme, zengin iş adamına savcının talep ettiği tutarın 16 katı tutarında para cezası verdi
Dev firmalar vergide nasıl sıfır çekti? İşte öne çıkan 3 neden
Enerji şirketlerine 1 milyarlık kıyak!
İBB Meclisi'nde konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin ikinci yüzyılına dair söylemleriyle AKP sıralarını çıldırttı!
En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı belli oldu
Sedat Peker'in iddialarında yer alan Orhan Ünğan kimdir?
Zelenskiy: "Rusya ile müzakerelere hazırız"
Yurttan işsizlik, terörle mücadele ve adalet eylemleri