Yargı içinden kulisleri duyurmasıyla tanınan iktidara yakın Son.tv adlı internet sitesi, önce MASAK Başkanı'nı hedefe koydu ardından da İBB soruşturması nedeniyle 'devlet içinde kriz' olduğunu ileri süren bir 'özel haber' yayınladı. Hem MASAK Başkanı'nı hedefe koyan hem de devlet içi kriz vurgusu yapan Son.tv, 19 Mart'ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başlayan ve 26 Nisan'da ikinci dalga operasyonla devam eden soruşturmaya yönelik 'boş dosya' eleştirilerinin arttığı bir dönemde harekete geçti. Habere göre, devlet içinde bir kanat İBB soruşturmasını sızdırdı ve bu 'kripto ağ' boş dosya eleştirilerine sebep oldu.
'Devlet içi ihanet zinciri adım adım derinleşiyor' denilen haberde, devletin ihalelerini alan bir şirketin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'erken cumhurbaşkanı' muamelesi yaptığı ve devlet başkanlarının kullandığı zırhlı bir araç sipariş ettiği ileri sürüldü.
Sabah gazetesinin Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'le olan fotoğrafını yayınlayarak gündeme gelen Son.tv adlı site, İBB soruşturmasının bir milli güvenlik soruşturması olduğunu da iddia etti. Haberde ayrıca, başsavcı Gürlek'in yakın çevresine "İhanet hoşa gitse de, hainler sevilmez" dediği de ileri sürülüyor.
MASAK Başkanı Hasan Kaymak'ı İBB soruşturması için hazırlanan raporun uzman yardımcısı tarafından imzalanması nedeniyle hedefe koyan Son.tv'nin iddiaları arasında şunlar yer aldı:
Başsavcı Gürlek'in soruşturmayı bizzat derinleştirdi.
Başsavcı Gürlek yolsuzluk dosyasını çözmeye çok yakın.
Başsavcı Gürlek tespit ettiği köstebekleri de üst makamlara raporladı.
Haberde, 'yıllarca devletin en ballı ihalelerini almış, şimdi ise gizli gizli İmamoğlu’na adeta erken Cumhurbaşkanı muamelesi yapmaya başlayan' bir iş adamından da söz edilerek gözdağı veriliyor. Piyasa değeri 70 milyon lira olan ve devlet başkanlarına özel üretilen zırhlı bir otomobilin, 'ballı ihale alan işadamı' tarafından İmamoğlu adına sipariş edildiği de iddia ediliyor.
Aynı gün içinde hem MASAK Başkanı'nı hedefe koyan hem de başsavcı Gürlek'in soruşturmada ilerlediğine yönelik kulisler paylaşan Son.tv'de yayınlanan haberler "Devlet içinde kavga" şeklinde yorumlanıyor. Yargı kulislerinde ise art arda yayınlanan haberlere ilişkin "Sipariş edilmiş bir haber. Korku salmak için yayınlanıyor" değerlendirmesi yapılıyor.
Hindistan Başbakanı Modi, Hindular tarafından yıkılan Babür camisinin yerine inşa edilen tapınağın açılışını yaptı.31 izlenme
Fasulye hasadında çalışan tarım işçileri isyanda!40 izlenme
İstanbul'un kalbinde 'tehditli' kentsel dönüşüm skandalı: "Evlerimize CHP’li belediye başkanları yokken çökmek mi istiyorlar"16 izlenme
Hizbullah’tan tutuklanıp Kızılay yönetimine giren isim kamudan milyonlarca liralık ihaleler almış40 izlenme
Jandarma ekiplerine intihar notu bırakarak harekete geçen genç, saatler sonra sarhoş halde bulundu.37 izlenme
Yenidoğan çetesinin hemşiresi konuştu: Bebeklere raporları nasıl yazdığını anlattı72 izlenme
Erdoğan'ın diploması hakkında yeni karar!195 izlenme
'Elektrik rantı yandaşa, faturası halka!'80 izlenme
Erdoğan, Bank Asya'nın açılışında Fethullah'a yanaşmaya çalışırken bakın nasıl görüntülenmişti !
Emine Erdoğan'ın 'Çarpıtıldı !' dediği '90 Yıllık Enkazı Kaldırdık ' sözleri !
AYM 'Hayvan Katliamına Devam' dedi, iptal istemini reddetti
Esnaftan Bakan Nebati’nin "Piyasalar canlı" açıklamasına tepki!