İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin hakkında 27 ayrı soruşturma açılmasına ilişkin, “Soruşturmaların arasında, benim görevde olmadığım 20 Mayıs 2019 tarihinde yapılan satın alma işiyle ilgili izin de var. Ayrıca bilirkişi raporları da tarafıma iletilerek cevapları istenmedi. Hukuki dayanaktan yoksun olan bu soruşturmaları yürüten heyetin başındaki müfettişin iktidar partisinden milletvekili adayı olması zaten her şeyi anlatıyor” dedi.
Cumhuriyet’ten İlayda Kaya'nın sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu soruşturmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Bu incelemeler Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım açıklandığında başlatıldı ama bir sonuç elde edemediler. İlk seçimi kazanmam ve 6 Mayıs 2019’da mazbatamın iptal edilmesinin ardından 20122019 yılları arasındaki işlemleri kapsayan yeni bir inceleme başlattılar. 6 aylık incelemede on binlerce evrak üzerinden tam 10 bin 451 işlem araştırıldı. Sonunda da 27 ayrı konuda İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi. İşin ilginç yanı benim görevde olmadığım 20 Mayıs 2019 tarihinde yapılan satın alma işiyle ilgili izin de var.
O tarihte, ne Beylikdüzü ne de İBB başkanıyım. Hiçbir resmi görevim yok. Hukukçularımızın yaptığı incelemelerde bu 27 soruşturma konusunda da çok sayıda hukuki sorun bulunuyor. Örneğin, ihale işlemlerinde “yetkisini devreden kişi” olarak soruşturuluyorum. Halbuki ben ne harcama ne de ihale yetkilisi konumunda değilim. Buna itiraz ettiğimiz halde, soruşturma izni verilen kararda benim ağzımdan ‘Yetki devrinde bulunduğunu ifade etmiş ise de” diye yazılmış.
Ayrıca bilirkişi raporları da tarafıma iletilerek cevapları istenmedi. Maalesef savunma hakkım da kısıtlandı. Yargı süreci devam ediyor. Sanırım soruşturmayı yürüten müfettişin iktidar partisinden milletvekili adayı olması her şeyi anlatıyor. Malesef bu inceleme hukuki veya idari olmaktan çok, siyasi bir inceleme. Takdiri halka bırakıyorum."
https://halktv.com.tr/gundem/imamogluhakkindaacilan27sorusturmaileilgilikonustu425348h
AKP'de komisyon sonrası çatlak! Savcı Sayan: "Biz, “terörsüz Türkiye” adı altında Kürtleri Öcalan’a teslim etmeye karşıyız! Biz o işte yokuz!"30 izlenme
Bolu'daki faciadan bir acı haber daha! 12'nci kattan atlayan Şevval Şahin hayatını kaybetti44 izlenme
İşte AKP gerçeği! Erdoğan'ın hemşehrisi ekonomiyi eleştirince hayatı alt üst oldu!55 izlenme
En tembel vatandaş yarışmasında kazananlar belli oldu28 izlenme
İliç’te bir madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı!22 izlenme
Vatandaşlardan pazarda isyan: 'Ben bittim, akli dengemi de kaybettim, yazıklar olsun yönetenlere'25 izlenme
Şahan Gökbakar'dan 'akaryakıt zammı' tepkisi: 'Her benzinlikte bir halay başı...'41 izlenme
Öğrenciye yardım denildi yandaşlara peşkeş çekildi!27 izlenme
Adıyamanlı depremzede Pınar Arslan elindeki konuşma kağıdını yırttı: "Bugün bu tesettürümle ve ben CHP'liyim. AKP'den CHP'ye geçtim. Kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım"
Aziz İhsan Aktaş davasında üçüncü gün tamamlandı! Savunmalar yarın devam edecek...
Osman Sarıgün inek hırsızlığından da hapis yatmış!
Belediye otobüsünde yaşlı çifti darbeden okul müdürü tahliye edildi