İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nun bazı yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları üzerinde çalışıldığı, 40 civarında ihale dosyasında usulsüzlük ve kamu zararına yönelik bulgulara ulaşıldığına dair açıklamalarını ihbar kabul eden İçişleri Bakanlığı konuyu araştırmak üzere üç mülkiye müfettişi görevlendirdi.
HER TÜRLÜ İDDİANIN TİTİZLİKLE İNCELENMESİ…
Konuyla ilgili Bakanlık onayında, “1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 260/1ç maddesi gereğince mahalli idarelerin seçilmiş veya tayin edilmiş organları ve bunların üyeleriyle diğer kamu görevlileri hakkında inceleme, araştırma ve soruşturma yapma görev ve yetkisinin Mülkiye Teftiş Kuruluna verildiğine ve mahalli idarelerle ilgili olarak kamuoyuna yansıyan her türlü iddianın titizlikle incelenmesinin Bakanlığın sorumlulukları arasında yer aldığı” vurgusu yapıldı.
Görevlendirilen mülkiye müfettişlerinin bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinde göreve başlayacakları öğrenildi. Müfettişlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden iddiaya konu dosyaları istemesi bekleniyor. (İHA)
Everest Dağı'na dışkı bırakmak yasaklandı18 izlenme
Sedat Peker öyle bir mesajı paylaştı ki! Türkiye’ye geldiğinde yer yerinden oynayacak!51 izlenme
İsrail müdahaleye hazırlandı: Sumud filosu kritik bölgede10 izlenme
103 emekli amiral arasında bulunan Atilla Kıyat "Bir daha okusunlar. Suçlayanlar utanç duyacak"128 izlenme
Açık öğretimin yolu tarikatlara çıktı!34 izlenme
Dolar yorumu sosyal medyada olay olan bakandan ALTIN skandalı!751 izlenme
95 bin TL borcu olduğu gerekçesi ile hastaneye alınmayan hamile kadın çocuğunu kaybetti!42 izlenme
İşte ekonomik krizin en net göstergesi: Ölümü göze alan işsiz vatandaşın tek bir isteği var!43 izlenme