İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in dünkü 'etkin pişmanlık' açıklamalarına ve İBB'ye yönelik yeni operasyona çok sert tepki gösterdi.
Bakan Akın Gürlek'in Özkan Yalım ve Muhittin Böcek'in oğlu Gökhan Böcek'in 'Etkin pişmanlıktan faylandılar' sözlerine atıfla Ekrem İmamoğlu şunları ifade etti:
"Savcı bakan akşam açıklama yapıyor. “Bu konuda konuşmak istemiyorum, yargı süreci devam ediyor.” diyor ama sonra tüm detayları kendi açısından anlatıyor.
İddianamesi kabul edilip edilmediği belli olmayan Büyükçekmece davası için; “İddianame kabul edildi, öyle duymuştum.” diyerek, tüm yargı süreçlerinden haberi olduğunu ikrar ediyor. Şu, bu etkin pişmanlıktan faydalandı diye son dakika bilgisi veriyor."
Ekrem İmamoğlu, bu sabah İBB'ye yapılan yeni operasyona ilişkin de ilk tepkisini gösterdi.
Gürlek'in etkin pişmanlık sözlerine de atıfla, "Tüm bunların siyasi olduğunu bizzat kendileri açık ediyor" diyen İmamoğlu şöyle konuştu:
"Sonra sabah operasyon yapılıyor. İBB bürokratlarımız gözaltına alınıyor. Davet edilseler ifadeye gidecek insanlar, şafak vakti operasyona maruz kalıyor.
Tüm bunların siyasi olduğunu bizzat kendileri açık ediyor. Milletimiz hepsini görüyor ve vicdanında mahkum ediyor.
Hukuksuzluğu ve zulmü büyütüyorsunuz ama korkunun ecele faydası yok. Öyle de gideceksiniz böyle de gideceksiniz. Hem de en yakın sandıkta."
Yandaş gazete oranı sızdırdı: Emekli maaşına büyüme zammı geliyor58 izlenme
İranlı çıplak protestocu öğrenciyi akıl hastanesine kapattılar31 izlenme
İmamoğlu: Borcu nedeniyle suyu kesilmiş 50 bin hane ve işyerinin suyu açılacak108 izlenme
CHP'ye her kesimden üye akını, AKP ve MHP'de istifa depremi!53 izlenme
Korkulan oldu! 'Zonguldak'ta yoğun bakım üniteleri yüzde 100 dolu'120 izlenme
Son aylarda arttı: Türkiye’den Almanya’ya bu yıl 3 bin 248 iltica başvurusu88 izlenme
İmamoğlu'ndan gençlere çağrı: "Hazırlanın, büyük bir yolculuğa çıkıyoruz"20 izlenme
AKP 2022'de de soruları yanıtsız bıraktı53 izlenme
İBB Davası'nda İmamoğlu'ndan Ferhat Murat tepkisi: "Yandaş bir medya görevlisini kimsenin giremediği yere alıp parmak sallamasını sağlayan akıl..."
Kriz kapıda: Vatandaşı işsizlik ve aşsızlık bekliyor!
Özgür Özel: "İBB'ye sahip çıkacağız. Buradayız bir yere ayrılmıyoruz"
Erdoğan'ın son hamlesine dikkat çeken yorum: "Kesin kaybedeceğini biliyor"