31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.45 oy oranıyla kazanmıştı. Bahçetepe'nin rakibi AKP'li Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.12 oranında oy olarak ikinci olmuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.
"NE DEMOKRASİYE NE MERTLİĞE SIĞAR"
İmamoğlu, sosyal medya X hesabından karara tepki göstererek şunları belirtti:
* "Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi.
* Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.
"KARARIN BENZERİ BEYKOZ’DA ALINMAK İSTENİYOR"
* Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli."
AKP DE AÇIKLAMA YAPTI
İmamoğlu’nun paylaşımın ardından AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Kabaktepe şunları söyledi:
* "Kıymetli İstanbullu hemşehrilerim, 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Vatandaşlarımız kullandıkları oylar ile iradelerini sandıkta beyan ettiler.
* Sayımın ardından, bugün saat 15.00’e kadar itirazı olan partiler; taleplerini ilçe seçim kurullarına ilettiler. Biz de AK Parti olarak, milli iradenin şeffaf bir şekilde sandıklara tahakkuku için bazı ilçelerimizde itirazlarımızı gerçekleştirdik.
* Şimdi; söz seçim kurullarında… İtirazların yeniden değerlendirilmenin ardından sonuçlar kesinlik kazanacak.
* Mazbatalar verilene kadar süreç devam etmekte olup; herkesi sabırlı, itidalli ve saygılı bir tutum içerisinde olmaya davet ediyorum.”
Sözcü
Sabiha Gökçen’de uçak pistten çıktı! 1 ölü 157 yaralı var119 izlenme
Her şeye karışıyor ama iş önergelere gelince görev alanına girmiyor!134 izlenme
Kulisleri sallayan iddia! Katar'a satılacak sıradaki varlık ne?81 izlenme
Sokak röportajında konuşan genç, Türkiye ve Avrupalı emekli arasındaki farkı çok kısa ve çok net olarak gösterdi!72 izlenme
Fatih Altaylı'dan AB’den fon aldıkları ortaya çıkan TÜGVA SETA ve TÜRGEV yorumu: "Yurtdışından fon almak eğer vatana ihanet ise bunlar da mı vatana ihanet ediyor?"44 izlenme
Akbelen’de yargı sürerken söküm devam ediyor: Jandarma denetiminde zeytin kıyımı!37 izlenme
Cuma saat 10.00'da açıklanacak en düşük emekli zammı kulislerden sızdı21 izlenme
Yılmaz Özdil tek tek açıkladı: "Erdoğan için büyük tehdit, AKP'nin tahtı sarsılıyor!"28 izlenme
CHP'li Tahsin Tarhan: Osmangazi cezaları için vatandaş muhatap bulamıyor!
MHP'li belediyenin usulsüzlüklerini haber yapan gazetecinin evini polis bastı!
AKP kulislerinde açılım süreci alarmı: Kaygı büyüyor
Vatandaştan 'Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği?' diyen Erdoğan’a işsizlik tepkisi! 'Saray’dan konuşmak kolay. Bir de insin burada konuşsun bizimle'