Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamasının ardından yapılan bütün anketlerde mevcut Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ı kapatılamayacak farklar ile yenerek birinci olan Ekrem İmamoğlu, 23 Mart tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP tarafından yurt genelinde başlatılan mitinglerde Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması ve seçimlerin bir an önce yapılması talep ediliyor.
Hükümet kanadından henüz erken seçim için yeşil ışık yakılmadı. Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesinin ardından CHP kanadından hukuk yolu ile diplomayı geri alma çabası devam ediyor. CHP'nin itirazlarının sonuç vermemesi halinde İmamoğlu'nun adaylık yolu kapanacak.
İmamoğlu'nun adaylık yolunun kapatılması halinde partinin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu. Geçtiğimiz günlerde Bloomberg'e verdiği röportajda "Eğer adaylığım resmen engellenirse, demokratik muhalefet yine birleşmelidir. Gerekirse başka bir isim öne çıkar" sözlerini kullanması hayli dikkat çekmişti. Bu açıklamanın ardından tutuklu Gazeteci Fatih Altaylı ise İmamoğlu'nun aday olamazsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı destekleyebileceğini öne sürmüştü.
Tartışmalar bu şekilde devam ederken cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi İcra Kurulu Üyesi Serkan Özcan, BBC Türkçe'ye net açıklamalarda bulundu.
Özcan, yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşme gününe kadar adaylarının İmamoğlu olduğunun altını çizdi. İmamoğlu'nun, 'Hazırım, masumum, durmayacağım. Tüm kalbimle inanıyorum ki masum bir insanı ne hile ile ne korkuyla sonsuza dek hapiste tutamazsınız' yaklaşımında olduğunu aktaran Özcan, "Sayın İmamoğlu aday olacağına inanıyor. Ama makul bir insanın gerçekçiliğini de taşıyor. Bunlara rağmen olmuyorsa elbette birisi öne çıkar." ifadelerini kullandı.
Açılan davalara rağmen İmamoğlu'nun aday olacağına inandığını aktaran Özcan, bunun engellenemeyeceğini aksi halde 'siyasi, iktisadi ve uluslararası sonuçları' sonuçları olacağını belirtip şöyle konuştu:
Kaynak:BBC Türkçe
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı belli oldu56 izlenme
Kadına şiddet hız kesmiyor! Evli olduğu kadını darp etti, iki gün aç susuz bıraktı!92 izlenme
Anıtkabir önünde tartışma çıktı! "O emri veren vatana ihanetten ceza yer"73 izlenme
Sarıklı bir grup Coca Cola satıyor diye dönerciyi bastı, dükkan sahibinden beklemedikleri cevap geldi39 izlenme
AKP'li vekil Yerlikaya ve Tunç'tan istedi! ‘3 belediyeye daha kayyum atanabilir’ iddiası27 izlenme
Pamukkale Üniversitesi’nde skandal final sorusu!51 izlenme
'Çav Bella' provokasyonunda tutuklanan Banu Özdemir yaşadıklarını anlattı134 izlenme
Şile plajlarında yoğunluk! Sosyal mesafe uyarısı yapıldı70 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 7.897 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.524.786’ya, can kaybı da 26.685’e yükseldi!
AKP’li vatandaş kimsenin göremediği büyük oyunu görmeyi başardı! 'Gıda fiyatlarını PKK ve CHP yükseltiyor'
KKM'nin faturası: 124,7 milyar dolarlık seçim enkazı
Türkiye yabancı pilot cenneti! Tecrübeli pilotlar evde yabancılar uçuyor!