Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamasının ardından yapılan bütün anketlerde mevcut Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ı kapatılamayacak farklar ile yenerek birinci olan Ekrem İmamoğlu, 23 Mart tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP tarafından yurt genelinde başlatılan mitinglerde Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması ve seçimlerin bir an önce yapılması talep ediliyor.
Hükümet kanadından henüz erken seçim için yeşil ışık yakılmadı. Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesinin ardından CHP kanadından hukuk yolu ile diplomayı geri alma çabası devam ediyor. CHP'nin itirazlarının sonuç vermemesi halinde İmamoğlu'nun adaylık yolu kapanacak.
İmamoğlu'nun adaylık yolunun kapatılması halinde partinin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu. Geçtiğimiz günlerde Bloomberg'e verdiği röportajda "Eğer adaylığım resmen engellenirse, demokratik muhalefet yine birleşmelidir. Gerekirse başka bir isim öne çıkar" sözlerini kullanması hayli dikkat çekmişti. Bu açıklamanın ardından tutuklu Gazeteci Fatih Altaylı ise İmamoğlu'nun aday olamazsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı destekleyebileceğini öne sürmüştü.
Tartışmalar bu şekilde devam ederken cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun başdanışmanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi İcra Kurulu Üyesi Serkan Özcan, BBC Türkçe'ye net açıklamalarda bulundu.
Özcan, yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşme gününe kadar adaylarının İmamoğlu olduğunun altını çizdi. İmamoğlu'nun, 'Hazırım, masumum, durmayacağım. Tüm kalbimle inanıyorum ki masum bir insanı ne hile ile ne korkuyla sonsuza dek hapiste tutamazsınız' yaklaşımında olduğunu aktaran Özcan, "Sayın İmamoğlu aday olacağına inanıyor. Ama makul bir insanın gerçekçiliğini de taşıyor. Bunlara rağmen olmuyorsa elbette birisi öne çıkar." ifadelerini kullandı.
Açılan davalara rağmen İmamoğlu'nun aday olacağına inandığını aktaran Özcan, bunun engellenemeyeceğini aksi halde 'siyasi, iktisadi ve uluslararası sonuçları' sonuçları olacağını belirtip şöyle konuştu:
Kaynak:BBC Türkçe
Binali Yıldırım'ın mecliste '550 çeşit yemek var,seçmesi bile zor, vakit alıyor' dediği gün, Tokat'ta bir anne 'Açım aç, ekmek istiyorum' diye feryat etti !2007 izlenme
Sedat Peker'in rüşvet çarkı iddialarında adı geçen Mine Tozlu Sineren 'Bunu sadece ben değil, bugün Türkiye'de kaç tane borsa patronu varsa bunların hepsini yaşıyorlar!'74 izlenme
İBB 130 bin aileye ulaştıracak!75 izlenme
Arap akını! Yabancı sermayede Araplar’ın ağırlığı artıyor37 izlenme
Abdurrahman Dilipak'ten sert sözler! 'FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler'26 izlenme
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron eşi tarafından tokatlandı21 izlenme
Yapay Estergon Kalesi’ne 481 bin TL’lik asansör!185 izlenme
Bahçeli'den Çetin Doğan'a tepki çeken sözler! ‘Cezaevi müdürü olsam içeri alırdım’24 izlenme
6 milyon TL prim öde 11.526 lira maaş al
AKP’li Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan: "Umudum Murat Çalık’ın ev hapsinde yargılanmasıdır"
Eylem Tok’un firari oğlunun babası Bülent Cihantimur adli kontrolle serbest
Libya tezkeresi kabul edildi! Türkiye Libya'ya asker gönderiyor...