Eski İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve ceza hukukçusu Prof. Adem Sözüer, tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve "ahmak" davası kapsamında bilimsel mütalaa hazırlamıştı.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, eski İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer'in kardeşi Dr. Abdülvahit Sözüer, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı görevinden alındı.
Müşavirliğe çekilen Sözüer'in görevden alınmasında Adem Sözüer'in İmamoğlu lehine verdiği mütalaaların da etkili olduğu iddia edildi.

İBB'deye yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında İmamoğlu'nun avukatlığını bıraktığı öne sürülen Adem Sözüer, İmamoğlu hakkında dava ve soruşturma kapsamında sadece bilimsel görüş verdiğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
"İmamoğlu'nun avukatlığını üstlenmediğim için, bırakmam da söz konusu değildir. Gerektiğinde elbette avukatlık hizmeti de verilir. Hukuk fakültesi diplomasını alırken yaptığımız yeminin gereği olarak haksızlığa uğrayanları savunmasız bırakmamız asla mümkün değildir"
halktv.com.tr
Kaynak:T24
Murat Kurum konuşurken İBB'yi hedef alınca Hidayet Türkoğlu'nun jest ve mimikleri gündem oldu48 izlenme
Çöpe giden 'başarı hikâyesi'ne 40 milyar dolar ödenecek!205 izlenme
AKP yasakları hiçe saydı, Erdoğan'a yurttaş tarafından dava açıldı!141 izlenme
'Kısmi OHAL' düzenlemesi geliyor155 izlenme
6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesinde yeni detaylar: Suç ortakları ticari ortak da çıktı!58 izlenme
ADD’den flaş seçim açıklaması!79 izlenme
CHP’li Süha Aldan: AKP’li bakanlardan biri itirafçı olabilir219 izlenme
Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 22 yaşındaki Kemal Aslan'ın komutanına gönderdiği video yürekleri yaktı53 izlenme
İmamoğlu 'dün öğrendim' diyerek açıkladı: "Aralarında kimi yol arkadaşım, kimi tanıdığım, kimi tanımadığım bir sürü insanın mal varlığına, banka hesaplarına el koymuşlar"
İki üniversite mezunu vatandaş: “Beni işten çıkarıp, Valilikteki çaycının kardeşini tuttular”
Teyzemizden RTE'ye 'Toprakları satıyorsun ! Atatürk'ün ülkesini rezil etmeye hakkın yok !'
İşte krizin fotoğrafı: Herkes mağdur durumda