Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Gaziosmanpaşa’daki mitingine mesaj gönderdi.
İmamoğlu’nun Silivri’den Gaziosmanpaşa’ya yolladığı mektubu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik okudu.
Mektubuna, “Sevgili Gaziosmanpaşalılar, benim iyi kalpli, cesur hemşerilerim; zor zamanlardan geçiyoruz” sözleriyle başlayan İmamoğlu, şu mesajları verdi:
“Milletin iradesi, taarruz altındadır. Demokrasimiz, hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Hukuk yerle bir edilmiş, adalet can çekişmektedir. Bu en ağır şartlar altında bile hiçbirimizde bir korku, bir yılgınlık yok. Çünkü bugün yaşadıklarımızın, vadesi dolmuş bir iktidarın son çırpınışları olduğunu biliyoruz. Onların millete veremeyecekleri hesapları var. Onun için korkuyorlar. Ama biz korkmuyoruz, yılmıyoruz. Çünkü, haklıyız ve güçlüyüz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz. Çünkü millete veremeyeceğimiz tek bir hesap yok.”
“Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hakan Bahçetepe’nin veremeyeceği tek bir hesap yok. Avcılar Belediye Başkanımız Utku Caner Çaykara’nın veremeyeceği tek bir hesap yok. Hakan ve Utku, bizim 1 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten, çok değerli genç arkadaşlarımız. Onların olmadığı gibi, 30 yıllık belediye başkanı, yerel yönetim duayeni, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün abimizin de veremeyeceği hiçbir hesap yok. Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar’ın, Seyhan Belediye Başkanımız Oya Tekin’in ve tutuklanmış tüm diğer belediye başkanlarımızın, belediye çalışanlarımızın veremeyecekleri hiçbir hesap yok. Bizler, millet adına karar veren bağımsız mahkemelerde yargılanmaktan gocunmayız, çekinmeyiz. Yeter ki amaç, gerçeği ortaya çıkarmak, adaleti sağlamak olsun.”
“Ama bugün bizi bağımsız mahkemeler değil, bir avuç iktidar sahibi ve onların medyası yargılamaya kalkıyor. Biz, yargılanmıyoruz. Biz, peşin peşin suçlu ilan ediliyor, sistemli iftiralara, organize yalanlara maruz kalıyoruz. Biz, yargılanmıyoruz. Biz, bir daha asla seçim kazanamayacak bir avuç insan önümüzdeki seçimi kazanabilsin diye, rehin tutuluyoruz. Bizim tutuksuz yargılanmamıza bile cesaretleri yok. Çünkü işimizi yapmamızdan korkuyorlar. Belediyecilikte bizimle yarışamadıkları, millet bizi tercih ettiği için korkuyorlar. Bizim tutuksuz yargılanmamıza cesaretleri yok. Çünkü sokakta, çarşıda, pazarda vatandaşla iç içe olmamızdan korkuyorlar. Bütün o yalanlarına, iftiralarına milletin gözünün içine baka baka vereceğimiz cevaplardan korkuyorlar. Korksunlar.”
“Milli iradeyle kavgaya tutuşanlar, milletin aksi istikametinde yürüyenler elbette korkacak. Millet bunları vicdanında mahkum etmiştir, sandıkta da mahkum edecektir. Sandık gelecek, herkes yaptıklarının hesabını verecek. Bir pazar günü, adalet hasretiyle sandıklara koşacağız ve hep birlikte özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin iktidarını kuracağız. Yoksulluğu, çaresizliği, umutsuzluğu bu topraklardan söküp atacağız. Adil, özgür ve müreffeh bir ülkede hep birlikte güven içinde yaşayacağız. Her şey çok güzel olacak. Ekrem İmamoğlu. Silivri zindanı.”
Sözcü
Ayhan Bora Kaplan tutuklandı51 izlenme
İktidar tetikçiliğine soyunan yerel gazeteciden Zeydan Karalar'a kayyum tehdidi!90 izlenme
AKP'ye geçen Özlem Çerçioğlu'nun görmek istemeyeceği anket9 izlenme
Kartalkaya Faciası'nda avukat dayanamadı sayıp sövdü! "Müvekkilim geri zekâlı"12 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan boykot çağrısı19 izlenme
ABB ifşalamıştı: Sabotaj görüntülerine Başsavcılık'tan soruşturma8 izlenme
Barış Terkoğlu’ndan sonra bir isim daha gözaltında!137 izlenme
Ekmekte zam tartışması! Üretim 1 hafta içinde durabilir102 izlenme
Milli Piyango eskisi gibi iş yapmayınca, kumara yöneldi
İstanbul Barosu, Erdoğan’ın vergi artışına karşı harekete geçiyor: Zamların iptali için dava açılacak
9 öğrenciyi taciz eden okul müdürü tutuklandı
Bakanlıktan skandal Konya barınağı açıklaması! ‘Koşullarda olumsuzluk yok’