Eski Almanya başbakanı Olaf Scholz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye'ye verilmesini veto etti.
Alman hükümetinin kararına tepki gösteren İmamoğlu, yeni başbakan Friedrich Merz'e seslenerek veto kararını iptal etmesi yönünde çağrı yaptı.
İktidarların geçici, devletlerin kalıcı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür." dedi.
Öte yandan tutuklu Cumhurbaşkanı adayı, Erdoğan iktidarının sonunun göründüğünü belirterek, "Bizim iktidarımızda Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağına dair en ufak bir şüphemiz yoktur" söyleminde bulundu.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"Basından öğrendiğim kadarıyla, Silivri’ye hapsedilmemiz üzerine, Alman Hükümeti hava kuvvetlerimizin büyük ihtiyacı olan ve uzun zamandır beklediğimiz Eurofighter savaş uçağının Türkiye’ye satışını veto etmiş.
Almanya’da görevi devralmaya hazırlanan yeni hükümete seslenmek istiyorum: Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür. Hükümetler gelip geçicidir. Türkiye’nin ulusal çıkarları Erdoğan’dan da İmamoğlu’ndan da daha değerlidir. Bu kararınızı geri almanızı istirham ediyorum. Erdoğan iktidarının sonu göründü.
Türkiye’nin yeni iktidarı, Avrupa Birliğiyle ve Almanya dahil bütün müttefiklerimizle, karşılıklı menfaatlerimiz, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına dayalı demokrasi ilkeleri çerçevesinde çalışacaktır. Bizim iktidarımızda Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağına dair en ufak bir şüphemiz yoktur."

İstanbul'un 6 ilçesinde gösteri ve yürüyüş yasağı28 izlenme
AREA anketi: AKP'nin düşüşü, Mansur Yavaş'ın yükselişi sürüyor!130 izlenme
Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi'nde Ali İsmail Korkmaz anmasına engel!38 izlenme
İtfaiye dairesinden sızdırılan cinsel içerikli görüntüler şef yardımcısını işinden etti.138 izlenme
AKP'li Gebze Belediyesi köpek katliamı yaptı!27 izlenme
Çek Cumhuriyeti'nde tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi.55 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özlü’den korkutan uyarı: Gençlerde vaka sayısı artıyor108 izlenme
Tekstilde kriz: İplik üreten fabrikaların çoğu kapandı46 izlenme
Netanyahu'dan İsrail halkına silahlanın çağrısı
AKP'li Hayati Yazıcı'nın dünürü, deprem bölgesinden 2 milyar 879 milyon TL’lik ikinci ihaleyi de aldı
Hizbullah lideri Nasrallah suikastının en net görüntüsü ortaya çıktı! Asfalt delindi, dev çukur açıldı
Cübbeli "Camiler bir Cuma önce kapatılmalıydı, bütün umreciler camideydi"