Eski Almanya başbakanı Olaf Scholz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye'ye verilmesini veto etti.
Alman hükümetinin kararına tepki gösteren İmamoğlu, yeni başbakan Friedrich Merz'e seslenerek veto kararını iptal etmesi yönünde çağrı yaptı.
İktidarların geçici, devletlerin kalıcı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür." dedi.
Öte yandan tutuklu Cumhurbaşkanı adayı, Erdoğan iktidarının sonunun göründüğünü belirterek, "Bizim iktidarımızda Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağına dair en ufak bir şüphemiz yoktur" söyleminde bulundu.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"Basından öğrendiğim kadarıyla, Silivri’ye hapsedilmemiz üzerine, Alman Hükümeti hava kuvvetlerimizin büyük ihtiyacı olan ve uzun zamandır beklediğimiz Eurofighter savaş uçağının Türkiye’ye satışını veto etmiş.
Almanya’da görevi devralmaya hazırlanan yeni hükümete seslenmek istiyorum: Türkiye Erdoğan’dan ibaret değildir, Türkiye Erdoğan’dan büyüktür. Hükümetler gelip geçicidir. Türkiye’nin ulusal çıkarları Erdoğan’dan da İmamoğlu’ndan da daha değerlidir. Bu kararınızı geri almanızı istirham ediyorum. Erdoğan iktidarının sonu göründü.
Türkiye’nin yeni iktidarı, Avrupa Birliğiyle ve Almanya dahil bütün müttefiklerimizle, karşılıklı menfaatlerimiz, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına dayalı demokrasi ilkeleri çerçevesinde çalışacaktır. Bizim iktidarımızda Türkiye’nin AB’ye tam üye olacağına dair en ufak bir şüphemiz yoktur."

Atatürk'e 'mülteci' diyen AKP'li trol Tuğrul Selmanoğlu: 'Pişmanım'82 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni yıl mesajı: "Kimsenin ‘ay sonunu nasıl getiririm’ diye düşünmediği bir yıl olsun"26 izlenme
Bina yıkıldı yangın merdiveni ayakta kaldı! Böyle bir binaya nasıl onay verdiniz?42 izlenme
Sivas'ta Otomobil Devrildi, 1 Ölü 1 Yaralı Var26 izlenme
Zafer Çağlayan’dan ayetli mesaj!458 izlenme
Mahkemeden Enis Berberoğlu kararı! Mahkeme bu kez karara uydu55 izlenme
Mehmet Şimşek imzaladı, yeni ücretler belli oldu: Kim, ne kadar zamlı maaş alacak?23 izlenme
Sandık güvenliği nasıl sağlanacak? CHP'li Mehmet Ali Çelebi açıkladı268 izlenme
Yargıtay terör örgütü olarak tanımlamıştı: Üç büyük ilde hilafet çağrısı yaptılar
Felaketi getiren detay! İliç'te incelme yapan bilim ekibi gözlerine inanamadı
HKP bu kez Cumhurbaşkanı'nın diploması için harekete geçti!
Kılıçdaroğlu, yine iktidarı mecbur bıraktı: Interpol tarafından aranan çete lideri İstanbul'da yakalandı!