Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında açtığı bir milyon liralık tazminat davasında ilk aşama tamamlandı. Anadolu 51. Asliye Hukuk Mahkemesi, dosyayı tarafların uzlaşamaması nedeniyle sözlü duruşmaya taşıma kararı aldı.
Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 13 Ocak 2026 Salı günü saat 10.00’da yapılmasına hükmetti. Dava, Erdoğan’ın İmamoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle açıldı.

Erdoğan’ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyunda Cumhurbaşkanı’nı küçük düşürme kastıyla hareket ettiği öne sürüldü. Sözcü'nün haberine göre;dDilekçede, İmamoğlu’nun kullandığı “eli sopalı” ve “karanlık hamlenin peşinde koşan bir iktidar” ifadelerinin kişilik haklarını ihlâl ettiği iddia edildi.
İSO Başkanı’ndan yabancı işçi tepkisi: "Demografik yapıyı sıkıntıya sokar"26 izlenme
Ülke TV ve Kanal 7'den 'Sevda Noyan' açıklaması183 izlenme
Prada sevdalısı AKP'li vekil ayakkabılarını gizledi7 izlenme
65 yaş aylığı ile geçim sıkıntısı çeken yaşlı adam: "Benim eşim evde felç. İncir istedi benden 75 lira dediler. Bir kilogram inciri alamadım"30 izlenme
Sen bir evlat yetiştirdin o evlat bir millet yetiştirdi! Atatürk’ümüzün annesi Zübeyde Hanım’ın Anneler Günü kutlu olsun59 izlenme
Narin'in babası iddianame sonrası ilk kez konuştu38 izlenme
Berberin testinin pozitif çıktığı beldede corona alarmı! ‘Bizim için sözün bittiği yer’69 izlenme
İsrail’in yaptığından farkı yok! Konya’da protestocu gericiler yemek kuyruğundakilere saldırdı21 izlenme