İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yuvamız İstanbul Kreşinde velilerle yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, üniversite mezuniyetine katakulli diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 48 saatlik kararnameyle önce profesör sonra rektör yapıldığını belirtti. Diploması üzerinden dönen tartışmalara da değinen İmamoğlu, "Seni oraya atayanın diplomasına bak derim ama o konuya girmem" dedi.
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Ben bu topraklara yakışmayan eğitim sistemini bir çok yerde görmüş belediye başkanıyım. Uyarılarımı da yapmıştım. Kaymakama, Milli Eğitime... Ben Milli Eğitim Bakanını davet ettim. 'Gerekirse bize devretsinler biz yaparız' Siz o kafayla yapamazsınız. Yaparsanız açın zaten. Ettiği sözlerden sonra gelebilir mi bilmem..."
Belediyelerin borçları ve haciz meselesine de değinen İmamoğlu şunları söyledi:
"Sayın Bakan Mehmet Şimşek. Size sesleniyorum. Ortaya konuşmuyorum. Belediyelerle oturun konuşun. Sistem kurun. Kamu kurumu cezalandırılmaz. Türkiye'de 210 belediye CHP'liydi şimdi 420'ye yakın. Bir günde bu borçlar olmadı. Çağırın AKP'li de var CHP'li de var. 3 milyarın üzerinde para kestiniz İBB'den 2 ayda... Ne oldu Al bu cepten koy o cebe... Bu mu itibarlı? Ekonomiyi böyle mi düzelteceksiniz? Bu ülkede yapılan hukuksuzluklar, güven kaybına uğratılan hamlelere dahi laf ederim. Ben itibarlı bir maliye bakanıyım diyorsanız size sesleniyorum. Belediyelerin ayağına basmayın. Ekonomi tek başına hesap makinesi değildir. Ekonomi Mahkemelerden başlar başka noktalara gider. Dün ekonomiyi de kötü yönetiyorlardı yargıya da kötü yönetiyorlardı... Faiz sebep enflasyon sonuç diye hareket ediyorlardı bunu düzeltelim diye hareket ederseniz de düzelmez. Bak faiz yüzde 50'de tutmaya çalışıyorsunuz ama enflasyon düşmez. Yargıya müdahale edilirse düşmez. Belediyenin kasasındaki parayı nasıl götürürüz diye düşünürseniz düşmez..."
İmamoğlu 23 Haziran 2019'da tekrarlanan İBB seçimlerinden 15 gün önce belediyeye para gönderildiğini o paranın da borçlulara ödendiğini söyleterek şu açıklamayı yaptı:
"İmamoğlu'nun 2019'da seçileceğini anladılar 15 gün önce belediyenin kasasına parayı yolladılar. tarihte yok... Ay sonu yatması gerekir. Niye İmamoğlu seçilecek anladılar kuruş bırakmadılar kasada borcu olan tanıdıklarına gönderdiler. Kuruş bırakmadılar bize. biz ne konuştuk sayın bakan... Burası kamu kuruluşu kimsenin değil. Biz belediyeyi aldığımızda 14 şirket belediyenin ihalesine giremiyordu. Yahu görülmemiş bir şey seçime gidiliyor parayı kullanalım diye İGDAŞ'ın parasını ödemediler. Ayıptır. Devletin kuralları vardır. Bankada kuralları vardır. maliyede kuralları vardır. Bakanlıklarda kuralları vardır. Bunları çiğne sonra ekonomi düzelsin. Düzelmez kardeşim."
Diploma meselesine de değinen İmamoğlu, isim vermeden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderme yaptı. İmamoğlu şunları söyledi:
"Mezuniyetime katakulli diyor... Katakulliyi kime kullandıklarını biliyoruz. 15 yıl önce... Bu memleketin onurlu subaylarına... Ağabeylerinden öğrenmiş sayın Bakan. Benim damarıma fazla değiyorlar çok benim özel hususuma girdikleri zaman çok girmem. Seni oraya atayanın diplomasına bak derim ama o konuya girmem"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in profesör ve rektör oluşundaki usulsüzlüğe dikkat çeken İmamoğlu şunları söyledi:
"Yusuf bey profesör değil mi? Nasıl profesör oldu. 5 yıl Doçent kadrosunda kalmanız gerekir. Kaldı mı kalmadı? Nasıl profesör oldu? Sonra rektör oldu? Nasıl olunur 3 yıl profesör kalmanız gerekir. Pat diye profesör pat diye rektör oldu... Nasıl Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle... 48 saatliğine yayınlandı. Kararnamede 48 günlük profesör rektör olarak atandı o atandıktan sonra o kararname tekrar iptal edildi. Bunlar kararname çocukları. Bize hak hukuk söylemeye çalışıyorlar. Barı konuşurken utanın. Utanma yok ki sizde... Biz tırnaklarımızla çalışıyoruz bu millet için. Ben ülkenin ekonomisinin iyi olmasını istiyorum. İster AKP ister başkası yapsın. Ama siz yapamazsınız."
Tele1
İki ilde 'alev kapanı'! Müdahale sürüyor
AKP'li belediyenin çöp ihalesinde skandal iddialar!
Altay tankı ihalesi yandaş BMC'ye verildi!
Konut ve iş yerinden sonra sıra toprağımıza geldi: Yabancılar vatan toprağını sessiz sedasız satın alıyor!
Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek tutuklandı
Papa 14. Leo, Mattia Ahmet Minguzzi'nin babası Andrea Minguzzi ile buluştu
19 ile kenevir piyangosu
Mansur Yavaş'tan iktidara ve Ankara'yı yönetenlere zor soru "Metroyu 17 yıldır neden yapmadınız?"
Dünya basını Türkiye'deki asgari ücret zammını böyle gördü
Şehir giriş çıkışlarında sıkı denetim: Maliye saha indi, tüm araçlar mercek altında