Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, imar barışı kapsamında Boğaz’daki mevzuata uygun olmayan yapıların da olduğunu açıkladı.
Mücahit Demirtaş, Türkiye’de bulunan yapı sayısını tam olarak bilmediklerini, imar barışının amacının tüm yapıların kaydının tutulması olduğunu, hayata geçirilecek olan yeni düzenleme sayesinde ülkemizdeki yapıların sayısının da ortaya çıkacağını, İstanbul Boğazı’ndaki bazı bölgelerin haricinde yeni mahalleler kurulduğunu, Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde binlerce bu durumda yapı olduğunu, bu yapıların tümünün kayıt altına alınabilmesi için imar barışına hiçbir istisna koymadıklarını, yapılacak olan başvurularda beyanın esas alınacağını, kendilerine başvuru yapıldığında olmayacak bir yere bile bir yapı inşa edildiyse onu da kayıt altına alacaklarını, kayıt aşamasında istisna olmadığını, fakat Yapı Kayıt Belgesi tapuya çevrilirken yeniden bakılacağını, gerekli görülmesi halinde tapu vermeyeceklerini de söyledi.
Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Hazine’ye ait olan arazilerde kaçak olarak yapılmış binalara da şans vereceklerini vurguladı. Demirtaş, bu binaları da kayıt altına alacaklarını, Hazine’den bu araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis etmesini isteyerek üzerine bina inşa etmiş vatandaştan da bu yapıyı satın almasını isteyeceklerini, satın alma bedelini tahsis ettikten sonra diğer işlemlere devam edeceklerini de belirtti.
https://www.birgun.net/haberdetay/imarbarisinabogazdakikacakyalilardadahiledildi213900.html
Derneklere 125 milyonluk yeni sponsor “Diyanet”78 izlenme
İBB çalışanları, yandaş medyanın ‘İmamoğlu’ kumpasını protesto etti156 izlenme
Mevduatta tarihi fark: Zengine yüksek, fakire düşük...26 izlenme
Akşener: 3.5 milyon Suriyeli ne olacak?209 izlenme
TESK Başkanı'ndan elektrik ve doğalgaz faturası çıkışı "Acil indirim yapın"51 izlenme
O ilde AKP'de büyük deprem! 2500 kişi CHP'ye geçti!88 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir gözaltı daha!42 izlenme
Tuzla Belediye Başkanı’nın vakfı için orman imara açıldı!148 izlenme