Milli Savunma Bakanlığı (MSB), PençeKilit Harekat bölgesinde bir mağaradaki aramatarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan personel sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı.
MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
Temmuz 2025 tarihinde, PençeKilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı on ikiye yükselmiştir.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile birlikte inceleme, denetlemelerde bulunmak ve şehitlerimizin uğurlama törenlerine katılmak üzere bölgeye gitmiştir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hayatını kaybeden askerlerin isimleri şöyle:
İstihkam Uzman Çavuş Ümit Üzüm
Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık
Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin
İstihbarat Üsteğmen Ege Akar
Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Abdurrahman Akdoğan
Piyade Sözleşmeli Er Özkan Özkanlı
Piyade Sözleşmeli Er Mahsun Yeşildemir
Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak

Sözcü
İran sınırında çatışma: İki şehit, beş yaralı75 izlenme
Antalya’da kirli propaganda! CHP'den açıklama: Partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur143 izlenme
Meclise sunuldu: Emekli maaşlarının miktarı belli oldu!101 izlenme
İrlanda'da 5 Euro'ya 5 kişilik yemek yapan kadın Türkiye'deki fiyatlara isyan ettirdi50 izlenme
Özgür Özel'den sokak röportajı tutuklamasına tepki: "Ağır suç işleyenler cezasız kalırken tutuklanması kabul edilemez"31 izlenme
Rektörün oğul torpili mahkemelik oldu!75 izlenme
500 milyona mal olan tesis çürümeye terk edildi!90 izlenme
Abdullah Gül'e yakın gazeteciden bomba iddialar! İşte Erdoğan'ın son hamlesi62 izlenme
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz resmi belge paylaştı: "AKP döneminde İBB'ye ait aracı ‘Cumhurbaşkanlığı aile fertleri’ kullanmış!"
Piyasalar kapalı iken dolarda vurgun! 28.4'e kadar çıkan dolardan birileri yine milyonlar kazandı
Emekli vatandaş, doğru soruyu ucuz et kuyruğunda sordu: "Emekliyim maaşım yetmiyor. Marketler, pazar pahalı. Marketlerde böyle olsa benim burada ne işim var?"
İran, Tel Aviv'i haritadan siliyor! İran'dan İsrail'e görülmemiş bombardıman! Tüm şehir alevler altında!