Türkiye’deki seçmenlerle konuşan gazetenin muhabiri Louise Callaghan, “Fiyatlar ve baskı artarken Türkiye’de orta sınıf Erdoğan’ı terk etmeye başladı” başlığını kullanırken, “Eski destekçileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 yıl Türk siyasetini domine ettikten sonra ‘bağı kalmadığını’ söylüyor. Fakat seçmenlerin az alternatifi var” ifadesine yer verdi.
Gazete muhabiri, eskiden AKP’ye oy veren bazı seçmenin ifadelerine de yer verdi. Karadenizli Murat isimli adamın 15 yıl önce İstanbul’a geldiği ve Erdoğan’ın mitinglerine katıldığı ve hep destek verdiği belirtilirken, “Üç yıl önce ekonomik kriz artınca Murat ve ailesi et tüketimini ve diğer lüksleri kıstı. Her ay sonunda elektriklerinin kesilmemesi için yalvardılar. Fiyatlar ikiye ve hatta bazen üçe katlandı. Murat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın insanlarla arasına mesafe koyduğunu söyledi” ifadeleri kullanıldı.
Murat, “Ben eskiden ona oy verirdim fakat şimdi zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğunu görüyorum” dedi. 67 yaşındaki Erdoğan’ın 20 yıldan uzun bir süredir ülke siyasetine etki ettiğinin hatırlatıldığı makalede, bu süreç içinde Türkiye’nin dönüşüm geçirdiğini altyapının modernleştiği aktarıldı.
“DIŞ GÜÇLER AÇIKLAMALARI KARŞILIK BULMUYOR”
Fakat ülkede yaşam standartlarının düştüğü ve seçmenin AKP’yi terk ettiği belirtilirken 2019 yılında yapılan seçimlerde AKP’nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kenti kaybettiği de hatırlatıldı.
Anketlerde bir dönem Erdoğan’a desteğin yüzde 50 seviyelerinin üzerinde olduğu belirtilirken bunun yüzde 30 seviyelerine düştüğü de belirtildi. Makalede, “2023’teki seçimde şansı da sallantıda. Dış güçlerle ilgili açıklamaları bile karşılık bulamıyor” yorumu yapıldı.
“ESKİDEN YURT DIŞINA TATİLE GİDENLER…”
Makalede, “Türkler de bu yeni ve istikrarsız gerçeği anlamakta zorlanıyor. Eskiden tatillerinde yurt dışına gitmek isteyen orta sınıf profesyoneller şimdi ilaç stoku yapıyor. Fiyatlar dengeye gelmeden önce üreticilerin fiyatlarını artırmalarından endişe ediliyor” yorumu yer aldı. Öte yandan makalede AKP karşısındaki alternatifler de sıralandı.
Gazete, “Şu ana kadar gerçek bir alternatif yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski destekçilerinden çoğu Atatürk’ün kurduğu CHP’ye oy vermeyecek. Onların dini bütün insanlara ayrımcılık yaptıklarına inanıyor. Bir dönem Kürt Obama olarak anılan HDP’nin lideri Demirtaş da cezaevinde” ifadesini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingilizsundaytimestanerdoganyorumuortasinifterkediyor6794876/
Asgari ücretin yüzde 20’si bez ve mamaya gidiyor!67 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 25.304 yeni vaka tespit edildi, 28.852 kişi sağlığına kavuşurken, 200 kişi hayatını kaybetti!49 izlenme
Vatandaşa elektrik satan 44 şirket devlete borcunu ödemedi!61 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: 7 yıl önce yazdıklarım İstanbul kaybedilince mi suç oldu?126 izlenme
Taksim'deki hain saldırıda 17 kişi tutuklanmıştı, ifadeler ortaya çıktı!77 izlenme
Özel'den Erdoğan iddiası: "300 uçak siparişinin sözünü verdi"28 izlenme
Ege Akersoy’un tutukluluğuna itiraz edildi52 izlenme
AKP kamyonla patates dağıtıyor40 izlenme
Doç. Dr. Yusuf Savran 'Vaka ve ölü sayımız şu ana kadar İtalya'dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil !'
İBB’den defalarca dönmüştü, AKP’li grup için Bakanlık devreye girdi
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava!
Öğrencilere dağıttığı defter kalem usulsüzlük sayıldı, CHP’nin Tuzla aday adayı tutuklandı