Meclis'teki grup konuşmasında partilere seslenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, İsmini anmayacağım dediği İnönü Üniversitesi'ni ikiye bölüp Turgut Özal Üniveristesi'ni kuracağız dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Kürsüden ölümünün 25. yıl dönümü sebebiyle 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı hatırlatan Erdoğan, Malatya’da Özal adına bir üniversite açacaklarını söyledi. İnönü Üniversitesi’nin öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversite’sinin kurulacağını kaydeden Erdoğan “adını anmayacağım” diyerek İnönü demek yerine “mevcut üniversite” demeyi tercih etti.
İşte Erdoğan’ın o sözleri:
“8. Cumhurbaşkanımız siyaset ve millet adamı Turgut Özal’ı rahmetle yad ediyor mekanı cennet olsun diyorum. Türkiye’nin sancılı bir döneminde gerçekleştirdiği reformlarla ülkemizin önünü açan Özal’ın hizmetlerinin önemi vefatından sonra çok daha iyi anlaşılmıştır. Bu vesile ile şu müjdeyi de vermek isterim; rahmetli Özal’ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulmasına karar verdik. İsmini anmayacağım oradaki mevcut üniversitenin öğrenci sayısı fazla. Onu ikiye böleceğiz ve böylece kuracağımız Turgut Özal Üniversitesi ile Malatya iki ayrı üniversiteye sahip olacak. Kuruduğumuz andan itibarende 30 bin civarında öğrencisi olacak. Mekan yer her şey hazır hemen adımı atacağız. YÖK bu konuda gereken çalışmayı tamamladı. Biliyorsunuz FETÖ Rahmetli Özal’ın adını istismar ederek Ankara’da bir üniversite açmıştı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulmasıyla hem merhum Özal’a vefa borcumuzu ödemiş hem de FETÖ’nün bu istismarını tarihten kazımış oluyoruz.Üniversitemizin Malatya’mıza ve ülkemize şimdiden hayırı olmasını diliyorum.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/959501/inonu_ye_buyuk_ayip.html#
Tıbbi cihaz üreticilerinden flaş karar! Hastanelere cihaz temini durduruldu!97 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: "İstanbul 86 milyonun malı, senin değil"33 izlenme
Tarım Kredi Kooperatifleri genel müdürüne kişiye özel yönetmelikle ballı maaş!103 izlenme
Halkı ikna edemediler22 izlenme
Torpilli ilanların sonu gelmiyor: AKP Gençlik Kolları Başkanı’na kadro28 izlenme
Pensilvanya fotoğrafı dosyada... Bakan Özhaseki'ye kötü haber549 izlenme
İstanbul'da skandal görüntüler! Kamyonet dolusu Afganlı kaçak göçmeni sokağa bıraktılar!111 izlenme
Korkunç! Şanlıurfa'da bir buçuk yaşındaki bebeğe cinsel istismar iddiası!46 izlenme