RTÜK, düzenlemenin yasalaşması durumunda internetten yayın yapan kanalların lisans başvurusunu değerlendirecek ve tıpkı televizyonlar gibi “uygunsuz içerik” halinde lisansı iptal edebilecek.
Meclis’e sevk edilen Torba Kanun’un 73. maddesinde lisanslı yayın kuruluşlarının, internet sitelerinden yayın yapabilmek için RTÜK’ten ayrıca lisans almak zorunda olacağı, lisans almayan ya da lisansı iptal edilen kuruluşların yayınlarının sulh ceza hâkimliği tarafından engellenebilmesi düzenleniyor. Buna göre sulh ceza hâkimi, RTÜK’ün talebini en geç 24 saat içinde duruşma yapmaksızın karara bağlayacak. Bu karara karşı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz yoluna gidilebilecek. Milliyet’in haberine göre; tasarının gerekçesinde; internet üzerinden radyo ve televizyon yayınlarını sunan kuruluşların üst kurul tarafından herhangi bir şekilde lisanslandırılmadığı belirtilerek, “Dolayısıyla söz konusu kuruluşlar yayın içerik denetiminden kaçındıkları gibi, gerek yurtiçinden çoğunlukla da yurtdışından söz konusu yayınlar nedeniyle elde ettikleri gelirleri nedeniyle vergi ve benzeri mali yükümlülüklerden kaçınmaktadırlar. Belirtilen gerekçelerle sabit ve mobil internet altyapıları üzerinden sunulan radyo ve televizyon içeriklerinin de denetlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır” denildi.
Düzenleme ile Youtube, scope gibi platformlar üzerinden yapılan yayınlar engellenebilecek.
http://halktv.com.tr/internetmedyasinabuyuksansuryolda288320
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin "Cuma günü sözümüzü tutacağız" dedi.23 izlenme
Mübariz Mansimov'un açıklamaları gündemi sarstı, yeni açıklaması şok etkisi yarattı!36 izlenme
Elazığ depreminden korkutan haber! 2 bina daha çöktü74 izlenme
Oyunuz kime ? 'AKP'ye' Neden ? 'Valla çaldıysa da birşeyler yaptı bugüne kadar !'1671 izlenme
11.7 milyona 'ekmek' temalı millet bahçesi!64 izlenme
Yandaş yayınları görmezden gelen RTÜK dört kanala ceza yağdırdı17 izlenme
Ulaşım nerelerde ücretsiz olacak? Tarihleriyle açıklandı28 izlenme
CHP otobüsüne el sallayan başörtülü genç kızın başına bakın ne geldi !13766 izlenme
AKP’li belediye 10 milyon liraya yaptığı bisiklet yolunu 1 yıl geçmeden söktü!
Diyanet'in Mekke sorumlusu deste deste paraları sayarken görüntülendi! Savcılık ve Diyanet rüşvet görüntülerine soruşturma başlattı
Elon Musk Bu Kez de Cevabıyla Gündemde!
Yerli ve Millilik nerede kaldı? Türkiye Varlık Fonu'nu yabancı şirket denetleyecek!