İsrail merkezli Calcalist’in haberine göre yarım milyar dolardan fazla hasar gören ve İsrail'in askeri projelerinin yanı sıra nükleer araştırmaları için de önemli yer tutan enstitüde üç araştırma binası ciddi şekilde hasar gördü ve çok sayıda başka binada kısmi hasar meydana geldi.

570 milyon dolarlık tahmin yalnızca altyapıdaki fiziksel hasarı içerdiği ve yok edilen numuneler ile devam eden araştırmaların temelini oluşturan nadir malzemeler dahil olmak üzere kapsamlı bilimsel kayıpları hesaba katmadığı belirtiliyor.
Weizmann Biyokimya Fakültesi'nden Prof. Sarel Fleishman, saldırının ardından duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
"Bazı laboratuvarlardaki hasar felaket boyutunda. laboratuvarlarda, bilgilerin çoğu araştırmacılar tarafından uzun yıllar boyunca geliştirilen cihazlara ve donduruculara gömülüdür. Şimdi ise kurtarabildiğimizi kurtarmak ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde transfer etmek için çabalıyoruz."

İran'ın füze saldırılarında hasar alan İsrail'in önde gelen araştırma merkezlerinden Weizmann Bilim Enstitüsünün, nükleer araştırmalar ve askeri projelerle bağlantılı olduğu iddiaları gündeme geldi.
1930'larda kurulan Weizmann Bilim Enstitüsü, adını, kuruluşun kurucusu, aynı zamanda İsrail'in ilk cumhurbaşkanı olan siyonist hareketin önde gelen isimlerinden Chaim Weizmann'dan alıyor.
İsrail, 13 Haziran'da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.
İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.
İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı. İran'ın düzenlediği füze saldırısında İsrail'in orta kesimlerindeki Rehovot kentinde bulunan Weizmann Bilim Enstitüsü büyük hasar gördü.

Kadınlar için soyadı düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı28 izlenme
AKP'li vekil yurttaşın eleştirilerine böyle yanıt verdi: "Kahvede oturmuş ahkâm kesiyor. Yazıyor sosyal medyada, ‘Ne yaptınız’ diyor. O yolları baban mı açtı? Deden mi açtı?"34 izlenme
Batı Şeria'daki çatışmalarda iki Filistinli öldü, 25 Filistinli yaralandı33 izlenme
Yeni görüntüler çıktı: Hamas festivalden rehineleri böyle topladı38 izlenme
'Domuz' polemiğinde yeni perde: Fatih Altaylı, Hilal Kaplan'ı yerin dibine soktu!50 izlenme
Herkesin korktuğu Adalar Fayı için ezber bozan açıklama17 izlenme
Üniversiteli gençlerden Erdoğan'a zekâ dolu doğum günü mesajı !8899 izlenme
CHP'li vekil oranları tek tek açıkladı: "Vatandaş saniyede 328 bin 763 TL vergi ödedi"15 izlenme