Orta Doğu'da yaşanan gerginlik, para piyasalarında nasıl bir tepkiye yol açacağı merak edilirken, bayram tatilinin ardından dolar ve altın fiyatlarına ilişkin ilk haftanın görüntüsü netleşti. Altın, değer kazancını sürdürerek 2 bin 451 TL seviyesinde işlem görürken, dolar 32,40 TL, euro ise 34,52 TL'den satılıyor.
Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin devam edeceği beklentisi hakim. Orta Doğu'daki gerilimin tırmanması durumunda altın fiyatlarında ciddi değişiklikler olabileceği öngörülüyor. Bu bağlamda, çeyrek altın 4 bin 430 lira seviyelerinden, Cumhuriyet altını ise 16 bin 980 lira civarında işlem görüyor.
İranİsrail gerilimi sonrasında altına olan talepte artış yaşanırken, önde gelen finans kuruluşlarından Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti.
Cuma günü İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğuna dair haberler, emtia piyasalarında volatiliteyi artırdı. Altının ons fiyatı ise şu sıralarda önceki kapanışın %0,5 üzerinde 2 bin 356 dolar seviyesinde bulunuyor.
Analistler, Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin etkisiyle varlık fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtirken, bu gelişmelerin ve yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğunu ifade ettiler.
Ali Erbaş gitti TOGG geri geldi10 izlenme
"Kürt olduğum için yargılanıyorum" dediği iddia edilmişti: "Yaşamıma son vereceğim" diyen Epözdemir'den bir bomba daha8 izlenme
Akaryakıta dev zam kapıda16 izlenme
KDV’deki indirim buhar oldu: Yağ fiyatlarına yağmur gibi zam geliyor!52 izlenme
Tarikat tehlikesine dikkat çeken ilahiyat profesörü, tarikatların hedefinde!64 izlenme
'Sözlerim çarpıtıldı' diyen AKP'li Bakan Pakdemirli'nin yalanı ortaya çıktı ! 'Adiler' lafını muhalefete söylemiş !381 izlenme
Bolu Kartalkaya'daki yangın faciasında hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını arayarak dalga geçen 20 yaşındaki Filiz A. tutuklandı55 izlenme
Deprem Araştırma Komisyonu görüşmelerinde bir tane bile AKP'li yok!38 izlenme
Merkez Bankası rezervinde 'artış oyununun' detayları ortaya çıktı!
Ankara Mimarlar Odası'ndan sarayı boşaltın çağrısı: “Devleti temsil eden birisinin kaçak bir yerleşkede oturuyor olması..."
İmamoğlu’na tazminatı ödemeyen Akit TV’ye haciz!
AKP'den alınan belde belediyesinin borcu "pes" dedirtti!