İsrail'in 13 Haziran’da gece saatlerinde İran'ın başkenti Tahran başta olmak üzere Natanz'daki nükleer tesis, Tebriz, Loristan, İsfahan ve Kirmanşah'a saldırması nedeniyle 78 kişi hayatını kaybetti. İran ise İsrail’e misilleme saldırısı gerçekleştirirken İran Devrim Muhafızları, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde İsrail topraklarına 150 füze fırlattıklarını açıkladı.
İsrail ordusu saldırıyı doğrularken birçok bölgede enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Tel Aviv ve Hayfa gibi kritik şehirlerde ise alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

Savaş ihtimalinin artması, küresel enerji piyasalarını da altüst ederken İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından petrol fiyatları 5 ayın zirvesine çıktı. Bu sert yükseliş Türkiye’de de fiyatlara yansıdı.
İktidar medyası Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre, benzine geçtiğimiz gün gelen 1,46 TL'lik zammın ardından Motorine de bugün 1,49 TL zam geldi. Sektör kaynaklarına göre, akaryakıt fiyatlarındaki artış devam edecek. 17 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere benzine 1,70 TL, motorine ise 1,30 TL daha zam yapılması bekleniyor.

halktv.com.tr
Kaynak:Türkiye
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam ettik"33 izlenme
Niğde'de kirazlar dalında kaldı, çiftçi yol kapattı!29 izlenme
Süleyman Soylu ile Berat Albayrak arasında kriz yaratan isim emekli edildi!48 izlenme
Fransız televizyonundan HÜDA PAR analizi: ‘Bedelini kadınlar ödeyecek’25 izlenme
İBB’den ’29 Ekim’ tarifesi: Oy birliğiyle karar verildi!161 izlenme
Fernas işçilerinin nöbetinde yeni gelişme: AKP'li milletvekillerinden...27 izlenme
Mobil tarifelere yüzde 52.5 zam!41 izlenme
Ekonominin acı görüntüsü174 izlenme