İSKİ Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Fatih Turan, Yönetim Kurulu Üyeleri; Prof. Dr. İzzet Öztürk, Prof. Dr. Adem Esen, Avukat Sıddık Eraslan ile Alişan Koyuncu, Genel Müdür Yardımcıları; Selami Taşer, Cafer Sezgin, Recep Hazır ve Metin Akbaş, yeni yönetime istifalarını verdi.
Yapılan ortak açıklamada, 23 Haziran seçiminden itibaren geçen 6 haftalık sürede gerçekleşen brifing ve toplantılarda; hayati öneme sahip su ve atık su hizmetleriyle ilgili kurumsal bilgi birikim ve tecrübelerin yeni yönetime aktarıldığı belirtildi.
Yöneticilik görevlerini devretme talebinin de her fırsatta dile getirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bu süre zarfında su ve atık su hizmetlerini de titizlikle yürütmeye devam ettik. Ne mutlu bize ki İSKİ; 1994 yılından bu yana küresel ısınma, iklim değişikliği gibi olumsuz senaryoların daima hesap edildiği bir planlama sayesinde, İstanbul’da temiz suyun güvencesi olmuştur. Gerçekleştirilen yatırımlarla ‘en kurak yıllar’ da dahil olmak üzere kesintisiz bir şekilde dünya standartlarında sağlıklı ve kaliteli içme suyu İstanbullulara ulaştırılmaktadır. Önümüzdeki 50 yılın su ihtiyacı da planlanmıştır. İSKİ bugün iddialı ve istikrarlı yatırımları sayesinde dünyanın en büyük su kurumlarından biridir. İstanbul’u suya kavuşturmakla başlayan bu başarı hikayesi; hepimizin, bütün İstanbulluların övüncüdür. İstanbul’un denizleri, dereleri, su kaynakları ve Haliç atık su kirliliğinden korunmuş, sağlıklı bir çevre oluşturulmuştur. Atık su arıtma oranı yüzde 99 seviyesine yükseltilmiştir.
İSKİ Genel Müdürlüğünün üst yönetimi olarak; İstanbul’a su hizmetinin kutlu bir vazife olduğu bilinciyle, bugüne kadar yürüttüğümüz İSKİ’deki görevlerimizden kendi isteğimizle ayrılıyoruz. Yeni oluşacak İSKİ Yönetimi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine başarılar diliyoruz. Bu vesile ile başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İstanbul’un tarihi su probleminin çözümünde bugüne kadar emek sarf eden bütün İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi ve büyük İSKİ ailesinin tüm mensuplarına bir kez daha şükranlarımızı sunarken, tecrübelerimizin İstanbulluların her zaman emrinde olduğunun bilinmesini ayrıca kaydetmek istiyoruz. Siz değerli İstanbullulara sevgi ve saygılarımızı sunuyor, su gibi aziz olmanızı diliyoruz.”
AA
Onlar bayrağımıza sahip çıktı, devlet çocuklarına sahip çıkamadı32 izlenme
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in hapsi istendi!55 izlenme
İşte İmamoğlu’nun restorana giriş görüntülerinin alındığı MOBESE kamerası72 izlenme
Denize sıfır araziyi AKP’li kardeşler aldı! Şirket ihaleden 1 hafta önce kurulmuş30 izlenme
Yenidoğan bebeklere alkollü mama vermişlerdi: Skandalda 5 hemşire için karar verildi34 izlenme
Araziye yol açmak için sit alanındaki ağaçlar kesildi!206 izlenme
MİT şehidini ifşa davasında savunmalar alınıyor114 izlenme
Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün 'Lozan' hazımsızlığı! "Bize dayatılan Lozan kilidinin bir maddesini çöpe attık!"73 izlenme
Andımız'ı savunan Trabzon İl Emniyet Müdürü, Sudan'a sürüldü!
Mustafa Sönmez'den Torunlar Holding'in patronuna sert tepki! "Er geç yargı önüne çıkarılacaksınız"
En düşük emekli maaşı 2500 lira, emekli vekil ise 18.748 lirayla 'geçinemiyoruz' diyor!
Uber’in gizli yazışma ve belgeleri çıktı! Yasaları çiğneyip lobi yapmışlar