Mersin'de geçen Nisan ayında “kaynak sıkıntısı” nedeniyle yapımı iptal edilen millet bahçesi için tekrar harekete geçilerek, 41 milyon 433 bin liraya Özbek İnşaat ile sözleşme imzalandı. 19 Ekim 2018'de Mersin'deki tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı yıkılmış ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 19 Şubat 2019'da Mersin Millet Bahçesi Projesi ihalesi yapmıştı. Ancak Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019'da ihaleyi “kaynakların verimli kullanılması' ilkesi gereği iptal etti. 8 ay sonra ise yeniden karar değişti ve projenin yapımına karar verildi. 119 bin 658 metrekarelik alana inşa edilecek olan millet bahçesinin 15 Kasım 2020'de tamamlanması planlanıyor. Millet bahçesi içerisinde sosyal donatı ve yeşil alanlar, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları yer alacak.
BAHÇEYE DEĞİL MİLLETE VERİN
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, millet bahçesine 41 milyon liralık kaynak ayrılmasını eleştirerek, “Mersin İŞKUR'un önünde kilometrelerce kuyruk var. 41 milyon liranız varsa, bu parayı bahçeye değil, milletin kendisine ayırın” dedi. Antmen, şunları söyledi:
“Mersin'de esnaf kepenk kapatıyor, çiftçi perişan. Türkiye işsizlik sıralamasında 10'uncu sırada. İş başvuruları oranı yüzde 40 arttı, gençlerimizin yüzde 30'u işsiz. Millet bahçesine ayrılan 41 milyon lirayı, işsiz gençlerimiz, esnafımız, çiftçimiz için kullanın. Millet işsizken, batmışken ve işsizlikten intihar ederken, millet bahçesi yapmak milleti kurtarmaz, batırır.”
Tuncay Sonel'in adının verildiği cadde tabelası söküldü13 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 407.939'a, can kaybı 11.326’ya yükseldi!58 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında ABD'de toplu dava açıldığı ortaya çıktı!31 izlenme
Memleketin geldiği son durum... Temsili değil, gerçek !3036 izlenme
Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Narin’ açıklaması: "22 şüpheli yarın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilecek"48 izlenme
Cumhur İttifakı’nda büyük kriz: AKP’li aday MHP’yi hedef aldı!28 izlenme
Kırklareli’ndeki felakette can kaybı arttı: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor36 izlenme
Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor29 izlenme
Gündeme bomba gibi düştü: Emekliye refah payı için tarih verdi!
Ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geçen 4 yılı değerlendirdi: ‘Başımıza meteor düşseydi daha kötüsü olmazdı’
İstanbul'da neler değişti? "Nereden nereye" dedirten görüntüler!
Başımıza ne geldiyse, bu kıç öpme sevdasından gelmiştir !