İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne daha önce İlim Yayma Cemiyeti İstanbul başkanlığı yapan Ömer Yahşi getirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait atama kararı Resmi Gazete'de yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda açık bulunan birinci derece kadrolu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Ömer Yahşi atandı. Söz konusu karar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68/b, 71 ve 76'ncı maddeleri ile 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarında Atama Usulüne İlişkin Kanun'un 2'nci maddesi gereğince uygun görüldü.
Resmi Gazete'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Ömer YAHŞİ’nin atanması, 657 sayılı Kanunun 68/B, 71 ve 76 ncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.
2 – Bu Kararı Millî Eğitim Bakanı yürütür."
Yahşi’nin daha önce AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokollerle sık sık gündeme gelen İlim Yayma Cemiyeti’nin İstanbul Şube Başkanlığı’nı yaptığı öğrenildi.
https://www.birgun.net/haberdetay/islamcivakfinbaskanimilliegitimmuduruoldu211971.html
AKP'li belediye başkanından skandal hareket! Kadın mimarlarla fotoğraf çektirmedi ve ödüllerini vermedi!42 izlenme
Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor: Gezi duyurusu dünyada nasıl tepki aldı?24 izlenme
Onur Şener'in ailesinin avukatından katillere dair çarpıcı ifadeler210 izlenme
Murat Çalık'ın avukatı: "Artık beklemeye gerek yok, çünkü tablo çok açık"63 izlenme
CHP’den çağrı: Makam araçlarından vazgeçin!246 izlenme
Vatandaşa vergi, yandaşa huzur13 izlenme
3 köyü madene yutulan Akbelen savunucusu Esra’dan tarihi savunma! "Bir karış toprağım için canımı bile veririm"10 izlenme
Ekonomik kriz öğrencileri 'aç' bıraktı!38 izlenme