Gazeteci İsmail Saymaz, üst düzey AKP'li üst düzey bir yetkili ile görüşmesini aktardı.
İsmail Saymaz, AKP'li yetkilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik "sürtük" ifadesini kullanmasına ilişkin olarak, "Temenni ederim ki irticalen söylemiş olsun, aklına gelmiş olsun" dediğini aktardı.
Saymaz, Halk TV'de Konuşmasak Olmaz programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günkü grup toplantısında Gezi direnişine katılanlara ilişkin kullandığı "Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadesini AKP'li üst düzey bir yetkiliye sorduğunu açıkladı.
"CUMHURBAŞKANININ KULLANDIĞI BU SÖZDEN KENDİ PARTİSİNİN YÖNETİCİLERİ BİLE UTANIYOR"
Saymaz görüşmeyi şöyle aktardı:
“Bugün yayına gelmeden önce AK Partili üst düzey bir yetkiliyi aradım. Ona şunu sordum; ‘sürtük’ ifadesi Cumhurbaşkanının konuşma metninde var mıydı? Yoksa bunu irticalen mi söyledi? Bence irticalen söyledi. Promptere bakmıyor. Bütün ökesiyle önce çürük diyor sonra sürtük diye devam ediyor. Bunu sordum. Hangisi doğrudur? Dedi ki; “Temenni ederim ki irticalen söylemiş olsun, aklına gelmiş olsun. Tahminimce çürük sökük gibi bir ikileme kullanırken herhalde ağzından bu çıkmış olabilir.” Yani öyle bir metnin hazırlanmış olduğundan da hicap duyuyor Ak Partililer. En azından görüştüğüm üst düzey yetkili onun daha önce hazırlanmış bir metinden olmasından bile rahatsızlık duyuyor. Bu bir küfür. Geçiştirilebilecek bir şey değil. Cumhurbaşkanının kullandığı bu sözden kendi partisinin yöneticileri bile utanıyor.”
NE OLMUŞTU?
Erdoğan, TBMM'de gerçekleştirdiği dünkü grup toplantısında Gezi’ye katılanlar için 'sürtük' ifadesini kullanmıştı. "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti" iddiasını tekrar gündeme getiren Erdoğan, "Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber" demişti.
Yeniçağ
Din işleri üyesinden torpille işe girmeye ‘Helal’ kılıfı: "İşe girdikten sonra elde edeceğimiz kazanç, tamamen meşrudur. Emeğimizin karşılığıdır, kazanç helaldir"22 izlenme
Edip Akbayram için düzenlenen törende Zülfü Livaneli'den tarihi konuşma! Erdoğan'a "müsvedde" göndermeli bomba sözler!60 izlenme
Camideki Türk bayrağına tahammül edemediler!220 izlenme
AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nde kıyım! İşçiler, kovulduklarını o mesajla öğrendi84 izlenme
EYT başvurusu yapmak için geceden sıraya girdiler52 izlenme
Marmaray’daki kavga görüntülerine şahit olan gazeteci: "Mesele göründüğünden farklı"66 izlenme
LC Waikiki çalışanı 'mobbing'e dayanamıyorum diyerek intihar etmişti: Firmadan açıklama geldi48 izlenme
Halk TV: "Görüşmeyi kaydeden Barış Pehlivan değil"44 izlenme