İspanyol ekonomi gazetesi El Economista, gerek Kovid19 salgını gerekse Barcelona'nın yaşadığı finansal krizden dolayı yaklaşık iki yıldır ertelenen Nou Camp Stadı'nın kapsamlı restorasyonu projesine Ekim ayından itibaren hız verileceğini yazdı.
Haberde "Espai Barça" projesine İspanyol ve uluslararası inşaat şirketlerinden toplam 6 teklifin sunulacağı belirtildi.
İspanya'dan Acciona, FCC, Ferrovial ve Sacyr adlı büyük firmaların yanı sıra Türkiye'den, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "5'li çete" olarak tanımladığı şirketlerden biri olan Limak Holding ve Fransa'dan Vinci'nin de bu projeye talip oldukları kaydedildi.
AA'nın aktardıklarına göre; Barcelona için çok önemli olan projenin Ocak 2023'te başlayıp 2026 yazında sona ermesi öngörülürken, maliyetinin 900 milyon avro civarında olacağı ileri sürülüyor. Projeyle Nou Camp'ın kapasitesinin 105 bin 53'e çıkarılması ve 50 bin metrekarelik bir çatının kurulması amaçlanıyor.
Gerçek Gündem
Yılbaşında büyük zamlar geliyor!148 izlenme
Bilal Cumhuriyet Devrimlerini hedef aldı! Gelişmenin alfabeyle, kıyafetle ilgisi yokmuş!83 izlenme
Erdoğan satışını onayladı, İBB dava açacak35 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 975 vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 946 kişi sağlığına kavuştu!29 izlenme
Kuzey Ormanları Kuşatması: 153 blok, 657 konut daha!25 izlenme
İkiyüzlük 2 banknot arasındaki fark!59 izlenme
Domates zengini Türkiye bakın ne alıyor!86 izlenme
‘İktidar, YPG ile görüşüyor’97 izlenme