ABB eski Başkanı Melih Gökçek tarafından 801 milyon dolar harcanıp hurda yığını olan Ankapark’ta bir kamu zararı daha ortaya çıktı.
Parkta 28 ünitenin kurulduktan sonra söküldüğü, 18 ünitenin ise testlerinin yapılıp çalıştırılmadığı açığa çıktı. 1 milyar 379 milyon 327 bin TL çöpe gitti. Çin’den alınan hava treni Monorail için o dönem 1 milyon 985 bin 900 dolar, güncel parayla 69 milyon 500 bin TL ödendi ancak Monorail hiç kurulmadı. Görenler, ‘İsrafın kitabı Çince yazıldı’ dedi.
Parkta 7 ayrı oyuncak ünitesi de hiç kurulmadan depoda çürüdü. O dönem bu oyuncaklar için 4 milyon 12 bin 243 dolar, güncel fiyatla 140 milyon 428 bin TL ödenmişti.
Ankapark’ta 28 oyuncak ünitesi ise kurulduktan sonra söküldü. Bu oyuncaklara 4 milyon 344 bin 567 dolar, şimdiki değerle 152 milyon TL ödendi. 18 oyuncak ise kuruldu, devreye alma testleri yapıldı ancak hiç çalıştırılmadı. Bu oyuncaklara da toplam 31 milyon 25 bin 705 dolar yani güncel değeriyle 1 milyar 86 milyon 899 bin TL ödendi.
Sözcü
Akın Gürlek'in tapularına bakan Diyar'a talimat verdiği iddia edilmişti: Ayşegül Erdağ'ın ifadesi ortaya çıktı25 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 22.923 yeni vaka tespit edildi, 30.144 kişi sağlığına kavuşurken, 259 kişi hayatını kaybetti!38 izlenme
Sinan Ateş cinayetini sorduğu için Bahçeli’nin terslediği, MHP'nin ajan ilan ettiği muhabirle Bahçeli'nin röportajı ortaya çıktı!93 izlenme
Ensar Vakfı'nda çocuklara istismar edilirken, görevi suistimal edenlere terfi!58 izlenme
Mısıroğlu’na yargı zırhı!400 izlenme
Emniyette başörtüsü değişikliği!328 izlenme
Dünyanın en yüksek faizi hâlâ Türkiye’de75 izlenme
Öğretmenler CİMER’e koştu skandal patladı! Olmayan yüzlerce öğrenciye karne verildi iddiası21 izlenme