Haiat, Erdoğan’ın sözlerini “tüm kalbiyle reddettiklerini” ve Hamas’ı IŞİD’den daha alçak bir terör örgütü olarak nitelediklerini söyledi.
Haiat, X üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Hamas’a yönelik sözlerinin kışkırtıcı olduğunu belirtti. Haiat, “İsrail, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın terör örgütü Hamas’a yönelik sert sözlerini tüm kalbiyle reddetmektedir. Hamas, bebekleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları acımasızca ve kasıtlı olarak öldüren, sivilleri rehin alan ve kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan IŞİD’den daha aşağılık bir terör örgütüdür” dedi.
Haiat, Erdoğan’ın Hamas’ı savunmasının gerçeği değiştirmeyeceğini vurguladı. Haiat, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın terör örgütünü savunmaya kalkışması ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü dehşeti ve kesin gerçeği değiştirmeyecektir: Hamas=IŞİD” diye ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını dile getirmişti. Erdoğan, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” demişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Kendi evimizde, Türkevi'nde. İyi niyetimiz vardı ama iyi niyetimizi suistimal etti. İsrail'e gitme projemiz vardı; iptal, gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Yeniçağ
Deprem, soğuk, kar… 53 köye ulaşım sağlanamıyor!96 izlenme
Hüsnü Mahalli yine haklı çıktı!1156 izlenme
Son yılların en büyük torpil skandalı: Türkiye birincisi, ikincisi ve sınavdan 98 puan alan Şehit çocuğunu elediler!33 izlenme
Kolombiya Cumhurbaşkanı: "Atatürk’ten bana ilham veren birçok ders aldım"37 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı27 izlenme
CHP’li isme Deniz Gezmiş’i övmekten hapis istemi63 izlenme
Eski tarikat liderinin oğlu Milli Piyango Genel Müdürü olmuş!106 izlenme
Binali Yıldırım'dan Sedat Peker'in 'Erkan Yıldırım' iddialarına cevap 'Oğlum Venezüella'ya gitmiştir. İhtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıttı'84 izlenme