İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyinde geniş kapsamlı kara harekatı başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada, "Bu operasyon Gideon'un Savaş Arabaları Operasyonu’nun başlangıcını işaret ediyor" denildi.
Geçtiğimiz hafta boyunca bir "açılış saldırısı" başlatıldığı aktarılan açıklamada, "Bu süreçte, Hamas’a ait 670'den fazla hedef vuruldu.
Hedef alınan yerler arasında silah depoları, militanlar, yer altı tünel hatları ve tanksavar füze fırlatma noktaları yer aldı. Hava kuvvetleri, Gazze Şeridi genelinde operasyon yürüten birliklere düzenli olarak destek vermeye devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu saldırı planı 4 Mayıs'ta İsrail güvenlik kabinesi tarafından onaylanmıştı.
İsrail, ABD Başkanı Trump'ın 1316 Mayıs'ta Körfez ülkelerine ziyaretinin ardından Gazze'de işgali genişletip kalıcı hale getirecek ve Filistinlileri şeridin güneyine sürecek saldırılar için harekete geçmeyi planladığını açıklamıştı.
İsrail basını, 3 aşamadan oluşan planın birinci aşamasında hazırlıklar yapılacağı, ikinci aşamasında yoğun hava saldırılarının düzenleneceği ve üçüncü aşamasında kara saldırılarının başlayacağını kaydetmişti.
İsrail ordusu, cumayı cumartesiye bağlayan gece, söz konusu plan kapsamında hava saldırıları düzenlediğini açıklamıştı.
Önceki kara saldırılarından farklı olarak, Gazze Şeridi'nde geniş bir alanı işgal altında tutan İsrail ordusunun yeni saldırı düzenlediği bölgelerden çıkmayacağına işaret edilmişti.
Gazze Şeridi'nin yaklaşık yüzde 70'i Filistinliler için "yasak bölge" ilan edilmiş durumda.
Gerçek Gündem
Erdoğan'a oy veren AKP Kadın Kolları üyesi kadının büyük itirafı: ‘Erdoğan bizi kandırdı. AKP kadın kolları olarak çalıştığıma pişmanım’46 izlenme
İsrail ateşkes sonrası Gazze'yi vurdu!31 izlenme
CHP'nin hazırladığı Aile Destekleri Sigortası: Her eve destek verilecek40 izlenme
Sağlık Bakanı Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.844'e, vaka sayısı da 240.804'e yükseldi!76 izlenme
TÜİK, Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı31 izlenme
İstanbul'da 'tartışılan arazi' satıldı: 550 milyon lira!282 izlenme
TUSAŞ saldırısının istihbaratı iki ay önce alınmış!38 izlenme
YÖK’ten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’ye soruşturma!34 izlenme
Öğrencilerin bilgisayarlarını satıp bütün parayı kumara yatırdı! Bu nasıl müdür?
İşe alımlarda skandal 'rüşvet' iddiası: AKP’lilere parayı getir, işi kap!
Avukatı olmadan tutukluluk incelemesi yapıldı: Şahan'ın avukatı yerine başka isim yazıldı
Jüri ‘yetersiz’ fakülte yönetimi ‘uygun değil’ dedi, rektör yine de atadı!