Yemen merkezli, Husilere yakın Al Masirah televizyonunun haberine göre İsrail, geçen günlerde ülkedeki Ramon havalimanına başarılı bir dron saldırısı düzenleyen Yemen'e misilleme olarak hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda petrol ve sağlık tesisleri ile Husi yönetimine ait hükümet binaları hedef alındı.
İsrail saldırısının Husilerin silahlı kuvvetlerine ait komutanlığı hedef aldığı belirtildi. Saldırda 9 kişi hayatını kaybederken 118 kişi yaralandı.
Ayrıca hedef alınan Yemen petrol şirketinin sözcüsü şehrin 60'ıncı Sokağı'nda bulunan sağlık tesislerinin de hedef alındığını duyurdu.
Husiler, İsrail hava kuvvetlerinin saldırısına karşı hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu.
İsrail ordusundan saldırıya ilişkin resmî açıklama yapıldı. Savunma Bakanı Israel Katz, Yemen'deki İsrail saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Daha fazla darbe vuracağımıza söz vermiştik ve bugün Yemen'deki Husi terör örgütüne bir başka acı darbe daha indirdik. Ordu operasyon kapsamında, Husi teröristlerinin bulunduğu Sanaa ve Yemen'in diğer bölgelerindeki askeri kamplara, Husi propaganda aygıtı da dahil olmak üzere, saldırı düzenledi. İsrail Devleti'nin uzun kolu, terörizmin var olduğu her yere ve vatandaşlarımıza tehdit oluşturan her yerden ulaşacak ve vuracaktır."
Yemen medyasının ardından İsrail medyası da Sana'ya yönelik hava saldırılarını doğruladı.
Saldırının ardından bölgeden ilk görüntüler paylaşıldı.


Emekliye bir eziyet daha: ATM dayatması
Süleyman Soylu Türkiye'de doğan Suriyeli sayısını böyle açıkladı! ''Bu topraklarda 700 binin üzerinde alem meydana getirdiler''
Harç mı, haraç mı? Yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 3.000 liraya kadar yükseltilmesi planına tepki yağdı
Kuzey Ormanları da risk altında: Bakanlık onay verirse binlerce ağaç kesilecek
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı!
Mahfi Eğilmez yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı: 'Ne siz sorun ne ben söyleyeyim'
Komşuda asgari ücrete bir yılda ikinci zam!
Ahsen TV muhabiri Bülent Yapraklıoğlu, tartışmaya girdiği vatandaşlar tarafından tekme tokat dövüldü!
Egemen Bağış, Kavakçı gibi elçi oluyor!
Melih Gökçek’i kızdıracak video! Ünlü türkücü Oğuz Aksaç toprağı eşeleyip bakın ne buldu?
Emekliden acı itiraf: "Biz de Şaban'a döndük. Ekmeği dönere sürüp sürüp yediği gibi biz de bakıp geçiyoruz işte"
Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Erdoğan'ın eski danışmanı büyükelçi oldu
Elektriğe dev zammın eli kulağında: Konuşulan zam vatandaşın belini bükecek
Erdoğan Merkel’den Sivas katliamının baş sanığının iadesini istemedi mi?