Yemen merkezli, Husilere yakın Al Masirah televizyonunun haberine göre İsrail, geçen günlerde ülkedeki Ramon havalimanına başarılı bir dron saldırısı düzenleyen Yemen'e misilleme olarak hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda petrol ve sağlık tesisleri ile Husi yönetimine ait hükümet binaları hedef alındı.
İsrail saldırısının Husilerin silahlı kuvvetlerine ait komutanlığı hedef aldığı belirtildi. Saldırda 9 kişi hayatını kaybederken 118 kişi yaralandı.
Ayrıca hedef alınan Yemen petrol şirketinin sözcüsü şehrin 60'ıncı Sokağı'nda bulunan sağlık tesislerinin de hedef alındığını duyurdu.
Husiler, İsrail hava kuvvetlerinin saldırısına karşı hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu.
İsrail ordusundan saldırıya ilişkin resmî açıklama yapıldı. Savunma Bakanı Israel Katz, Yemen'deki İsrail saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Daha fazla darbe vuracağımıza söz vermiştik ve bugün Yemen'deki Husi terör örgütüne bir başka acı darbe daha indirdik. Ordu operasyon kapsamında, Husi teröristlerinin bulunduğu Sanaa ve Yemen'in diğer bölgelerindeki askeri kamplara, Husi propaganda aygıtı da dahil olmak üzere, saldırı düzenledi. İsrail Devleti'nin uzun kolu, terörizmin var olduğu her yere ve vatandaşlarımıza tehdit oluşturan her yerden ulaşacak ve vuracaktır."
Yemen medyasının ardından İsrail medyası da Sana'ya yönelik hava saldırılarını doğruladı.
Saldırının ardından bölgeden ilk görüntüler paylaşıldı.


Rasim Ozan Kütahyalı'nın İmamoğlu'na hakaretine 'kovuşturmaya yer yok' kararı!
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi
"Sağlık'ta Devrim" dedikleri işte bu: "Ben 23 aydır ablamı ameliyat ettiremiyorum. Yok, gücümüz yok. Özele götürsen 300-350 bin lira para istiyorlar. Biz ne yapacağız? Ölsün mü benim ablam?
Ve Yenikapı gerçeği açıklandı: 250 milyon liralık tasarruf!
Çiftçiler açıklama bekliyor: Ukrayna mısırını ne amaçla, kim getirdi?
Kayseri Şehir Hastanesi'nden endoskopi için randevu almak isteyen bir vatandaşa 1 yıl 4 gün sonraya yani 2025 yılına randevu verildi
Fenerbahçe taraftarından tutuklanan şarkıcı Gülşen'e destek! Tribünde şarkısı söylendi
Vahşice katledilmişti! Ayşe Tokyaz cinayetinde gözaltı sayısı 9’a yükseldi
Ziraat Bankası personeline tanesi 31 bin TL'lik saat dağıttı! Bakın hangi AKP'li zengin edildi?
İşçi maaşına yüzde 54, şirketlere yüzde 84 zam!