İran'ın resmi ajansı Tasnim'e göre Lübnan'ın büyük kısmını kontrol eden Hizbullah, 30 yıldır örgütü yöneten Hasan Nasrallah'ın İsrail'in hava saldırılarında öldüğünü teyit etmişti.
Lübnan medyasına göre Nasrallah'ın ölümünden sonra örgütün başına Genel Sekreter olarak Haşim Safiyuddin atandığı öne sürüldü.
Hasan Nasrallah’tan sonra Hizbullah’ın başına geçen Haşim Safiyuddin, İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu.
Gece boyunca Beyrut bombalanırken İsrail medyası Safiyuddin’in de öldürüldüğünü iddia etti.
Ayrıca İsrail ordusu, Hizbullah'ın füze üretim projesinin önde gelen yetkililerinden Muhammed Yusuf Oneissi'nin de öldürüldüğünü ileri sürdü.
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Beyrut'ta bugün 15 ayrı noktaya hava saldırısı düzenlendiği ve vurulan yerlerin "Hizbullah'a ait hedefler olduğu" ifade edildi. Açıklamada ayrıca hava saldırılarına ilişkin görüntüler de paylaşıldı.
İsrail ordusunun son günlerde artırdığı hava saldırıları, Lübnan'ın güneyinin yanı sıra doğusundaki Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde yoğunlaşıyor.
Odatv.com
12 vatandaşımızı yakarak öldüren hain, kahraman gibi konuşma yaptı
Erdoğan'a bir kötü haber daha! İstanbullu 'Kanal İstanbul' projesini istemiyor!
Kafede telefonla konuşurken Kanal İstanbul'u eleştiren gazeteci gözaltına alındı!
Korkunç cinsel istismar iddiası: 4 zanlı serbest bırakıldı!
Firari müteahhidin çocukları 17 yakınını kaybeden depremzededen şikâyetçi oldu!
Ege Üniversitesi'nde acil olmayan tüm ameliyatlar durduruldu!
Suriyeli şahıs 'Ülkelerine dönsünler' diyen Türklere çok ağır küfür etti!
Saraçhane’nin listesi mahkemelik oldu: Espressolab dava açtı
'Hükümet, Afganistan'la çoban istihdamı için görüşüyor'
Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin adı değiştirildi, AKP'liler salonu terk etti