İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, televizyonlarda yayımlanan mesajında, İsrailFilistin çatışmasında 3 haftanın geride kaldığını belirterek savaşta yeni bir aşamaya geçildiğini söyledi.
Halevi, İsrail birliklerinin Gazze Şeridi’nde “kara operasyonları” yürüttüğünü dile getirdi.
Halevi, hedefleri olan Hamas’ı yenmek ve Gazze’deki esirlerin geri alınması için kara harekatının gerekli olduğu yorumunda bulundu.
“ŞİFA HASTANESİ'Nİ HEDEF ALMA SEÇENEĞİ MASADA”
İsrail ordusundan yapılan başka bir açıklamada da Gazze’de binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi’ni hedef alma seçeneğinin halen masada olduğunu açıkladı.
NETANYAHU’DAN AÇIKLAMA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da düzenlediği basın toplantısında “Gazze savaşının kara operasyonuyla ikinci aşamaya girdiğini” söyledi. Netanyahu, Hamas'ın elinde tuttuğu rehineleri kurtarmak için her türlü çabayı sarf edeceklerini ekledi.
İSRAİLHAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlattı.
İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.
Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 195'i çocuk, 1863'ü kadın olmak üzere 7 bin 703'e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, bin 900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.
Sözcü
İmamoğlu Edirnelilere mesaj gönderdi!39 izlenme
Aralık ayı açlık sınırı açıklandı: Yeni yıla girmeden asgari ücrete fark attı23 izlenme
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde "Atatürk Garnizon Koşusu" düzenlendi29 izlenme
İBB Meclisi’nden pandemi kararları: Kiralar ertelendi, ücretsiz ulaşımın kapsamı genişletildi94 izlenme
Avrupa’daki en pahalı elektrik faturasını ödüyoruz!78 izlenme
Cüneyt Arkın'ı kaybettik...44 izlenme
AKP anlayışı KİT’leri batağa sapladı30 izlenme
'Depremzedeyim' deyip acil yardım isteyen dolandırıcı ATV'de temizlik görevlisi çıktı!48 izlenme