Dışişleri Bakanlığı, İsrail donanma unsurlarının Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'nu müdahalesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gazze halkına insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda gerçekleştirilen saldırı, uluslararası hukuku en ağır biçimde ihlal eden ve masum sivillerin hayatını tehlikeye atan bir terör eylemidir.
Şiddete başvurmadan barışçıl amaçlarla hareket etmekte olan sivilleri hedef alan bu saldırı, Gazze’yi kıtlığa mahkum eden soykırımcı Netanyahu hükümetinin uyguladığı faşist ve militarist politikaların Filistinlilerle sınırlı kalmadığının ve İsrail’in uyguladığı zulme karşı mücadele eden herkesi hedef aldığının ispatıdır. Söz konusu saldırının, Gazze’de ateşkes sağlanmasına dönük çabalara zarar vermemesini ümit ediyoruz.
Seyahatin başından bu yana, filodaki katılımcılar arasında vatandaşları bulunan diğer ülkelerle eşgüdüm içinde hareket edilmektedir. Bu çerçevede, İsrail güçlerince alıkonulan vatandaşlarımızın ve diğer yolcuların bir an önce serbest bırakılması için gerekli tüm girişimler başlatılmaktadır. Saldırının faillerinin hesap vermesi için de hukuki yollara başvurulacaktır.
BM ve ilgili tüm uluslararası kuruluşları, Gazze’ye yönelik hukuksuz ablukanın bir an önce kaldırılması, bölgeye insani yardım girişine izin verilmesi ve seyrüsefer serbestisinin güvence altına alınması için derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."
NEFES
İran füzelerinin İsrail'e maliyeti belli oldu50 izlenme
"Ölüm gemisi" yeniden Türkiye'de!161 izlenme
Beşiktaş taraftarının mesajı net 'Türkiye laiktir, laik kalacak !'4549 izlenme
AKP’li Rönesans Holding’in Atatürk Havalimanı’nda yaptığı hastanenin tavanı çöktü! Bir bebek öldü, 2’sinin durumu kritik39 izlenme
Yeniden Refah, AKP’ye kapıyı kapattı: Görüşme yok, adayları duyuracağız41 izlenme
'Fon krizi AKP'de kriz yarattı' iddiası vardı: Özlem Zengin’den 'meclis nöbeti' açıklaması9 izlenme
30 Ağustos’a yok ama cirit ve okçuluğa var!101 izlenme
Parça parça talan edilmişti: Askeri araziden Bilal Erdoğan çıktı54 izlenme