İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı, tarafından yapılan bir açıklamaya göre, ülkede özel ateşli silah ruhsatı almak için başvuran sivillerin sayısında bir artış kaydetti.
CNN'de yer alan haberde, bakanlıktan yapılan açıklamada, "Özel ateşli silah taşıma taleplerinde yüzde yüz artış var. Çatışmaların başlangıcından bu yana yaklaşık 100.000 sivil ruhsat almak için talepte bulunuldu" denildi.
İKİ YILLIK TALEP 13 GÜNDE GERÇEKLEŞTİ
Ulusal Güvenlik Bakanlığı Ateşli Silahlar Denetleme ve Yaptırım Dairesi başkanı David Weizman, bakanlığın ortalama iki yıl boyunca bu sayıda talebi gördüğünü söyledi.
Bakanlık, "Savaşların patlak vermesiyle birlikte ruhsat verme faaliyetinin kapsamını önemli ölçüde artırdığını" söyledi.

HASTANE SALDIRISININ ETKİLERİ SÜRÜYOR
Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, HAMAS ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.
İsrail abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 13. gününde de sürdürürken, Gazze'de ElEhli Baptist Hastanesi'ne yönelik düzenlenen, en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının yankıları da sürüyor.
BM Genel Sekreteri Guterres Gazze için acil insani ateşkes çağrısı yaptı.
Yeniçağ
Son anketlerde ilginç sonuç!59 izlenme
Burası Salzburg değil burası Ordu: Yapılan çarşı düzenlemesi yerli turistleri şaşırttı40 izlenme
Şanlıurfa’da utandıran ekmek kuyruğu211 izlenme
CHP’nin ‘Emekli Halk Kart’ uygulaması detayları belli oldu! Nakdi destek de yapılacak37 izlenme
Sedef Kabaş'ın tutuklanması AKP'yi kesmedi! Erdoğan'dan Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusu61 izlenme
Erdoğan 'Her evde araba var' demişti: İşte sayılarla Türkiye'nin otomobil gerçeği!52 izlenme
Yargıdan dikkat çeken çıkış! MHP'nin "Tutuklama istisna olmalı" çağrısına Yargıtay'dan destek: "Kimsenin şerefiyle oynama hakkınız yok!"41 izlenme
AKP'ye oy verirken gözü hiçbir şeyi görmüyordu ! Taa ki 'aç' kalana kadar !189 izlenme
Irak'ın kuzeyinde şehit olan 6 askerimiz bugün düzenlenecek törenlerle son yolculuklarına uğurlanacak
Muğla Valiliği, Milyon Fest Fethiye'yi yasakladı
Türkiye'nin İsrail-Filistin sorununun çözümüne yönelik önerdiği garantör modeli dünyada nasıl algılandı?
MHP'den skandal Atatürk portresi!