Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Barbaros Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Emin Yapıcı (40), sigortasız olarak çalıştığı halı yıkama firmasından corona virüsü salgını nedeniyle çıkartıldı.
Yüzde 73 engelli olan eşi Tuna Yapıcı (39) ve oğlu Emirhan Yapıcı (10) ile yaşam mücadelesi veren baba Yapıcı, evinin temel gıda ihtiyaçlarının karşılayamadıklarını ifade etti.
”TENCEREDE PİŞİRECEK YEMEK BULAMIYORUZ”
Eşinin aylık 830 lira engelli maaşı aldığını belirten baba Yapıcı, şöyle konuştu:
* 2 aydır işsizim. Eşimin aylık 830 lira engelli maaşı var.
* İşsiz kaldıktan sonra günlük 10 liraya evde kablo işi yapıyorum. Kablo işinden ise aylık 300 lira filan kazanıyorum.
* Kira, su, elektrik derken gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Evin temel gıda ihtiyaçlarını bile alamıyoruz.
* Şu anda en büyük sıkıntımız yemek. Tencerede pişirecek bir şey bulamıyoruz. Sabah kalkınca ne yiyeceğiz diye kara kara düşünüyoruz.
* Bu bir baba için çok acı verici durum. Corana ile değil, açlık ve borçlarla savaşıyoruz.

”BAKKALDAN BİR ŞEY ALMAYA YÜZÜMÜZ KALMADI”
Devletin verdiği bin liralık destekten yararlandığını, ancak o paranın yarısının birikmiş elektrik ve su borçlarına gittiğini dile getiren Yapıcı, sözlerine şöyle devam etti:
* 2 aylık ev kiram birikti. Ödeyemediğim için evden çıkartılmakla karşı karşıyayız. 500 lira bakkala borcumuz var. Artık bakkaldan bir şey almaya yüzümüz kalmadı.
* Valiliğimizden, kaymakamlığımızdan ve büyüklerimizden yardım bekliyorum. En azından bana iş bulsunlar.

”EĞİTİMİME DEVAM EDEBİLMEK İÇİN YARDIM İSTİYORUM”
10 yaşındaki Emirhan Yapıcı ise, evde internet ve bilgisayar olmadığı için uzaktan eğitime katılamıyor.
Evdeki televizyondan sadece EBA’yı takip edebilen Emirhan, ”Okuldaki arkadaşlarım internet üzerinden canlı derslere bağlanıyor ve derslerine devam ediyor. Ama ben bunu yapamıyorum. Derslerimde geri kaldım. Eğitimime devam edebilmek için yardım istiyorum” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/issizbabaisyanettikoronayladegilacliklasavasiyoruzh34719.html
Sosyal medyanın gündemine oturan röportaj! 'İnsanlar çöpten yemek alıyor' diyen gençlere AKP'liler cevap veremeyince tehditlere başladılar!41 izlenme
Peşmergelerin Şırnak'taki görüntüsü Saray başdanışmanını çileden çıkardı9 izlenme
'İzmir Marşı tokadı' hakkında suç duyurusu93 izlenme
Piyasalar bu kararı bekliyordu! Avrupa Merkez Bankası'ndan 12 yıl sonra bir ilk27 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'nde talan devam ediyor!68 izlenme
“Lozan’ın gizli maddeleri” yalanı gündem oldu37 izlenme
Pınar Gültekin için adalet isteyen kadına hapis!38 izlenme
İFM yeni rant merkezi oluyor! AKP'li vekillerin TBMM’ye sunduğu kanun teklifine göre, İFM’nin idari yönetimi bakın kime teslim edilecek!43 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı
Cemevi açılışında Diyanet'i eleştirdi, belediye başkanı sözünü kesti, belediye başkanı protesto edildi!
AKP zihniyetinin 'Tecavüzün cezası ne olmalıdır ?' sorusuna verdiği cevaplar !
2023'ün ilk anketi paylaşıldı: Bu pazar seçim olsa...