Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 514 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 10,0 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,7 iken kadınlarda yüzde 12,6 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı 2023 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 361 bin kişi azalarak 31 milyon 460 bin kişi, istihdam oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 48,2 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,0 iken kadınlarda yüzde 31,8 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2023 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 295 bin kişi azalarak 34 milyon 975 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 53,6 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,2 iken kadınlarda yüzde 36,4 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalış ile yüzde 19,2 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 15,4, kadınlarda ise yüzde 26,2 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2023 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 0,1 saat azalarak 44,7 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan âtıl işgücü oranı 2023 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 1,5 puanlık artış ile yüzde 23,4 oldu.
Ocak ayında 8,3 milyon olan geniş tanımlı işsiz sayısı şubatta 8,9 milyona ulaştı.
Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,0 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,9 olarak tahmin edildi.
TÜİK şubat ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye illerinde Hanehalkı İşgücü Araştırması Şubat ayı anket uygulamasının yapılamadığını duyurdu.
Belirtilen illerde uygulama gerçekleştirilemediği için depremin etkisi göstergelere yansıtılamadı.
Sözcü
F-35'lere yeşil ışık yanınca S-400'lerin kaderi belli oldu23 izlenme
Valilikten 'Erdoğan'ın kampanyası'na katılım' talimatı! İşte talimattaki skandal ifadeler577 izlenme
Özgür Çelik Üsküdar soruşturmasında ifade verdi! Savcılıkta neler dediğini açıkladı16 izlenme
41 ilin valisi değişti, tepki çeken isim merkeze çekildi!123 izlenme
'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' dedikleri için ihraç edilen Atatürkçü teğmenler işbaşı yaptı31 izlenme
Muharrem İnce’nin Erdoğan’a yönelttiği ‘Pensilvanya’ya gittin mi’ sorusuna para cezası verildi!186 izlenme
Yusufeli’nde seçimin iptali 1 oy için verilecek karara kaldı155 izlenme
AKP’li meclis üyelerinin arazi oyunu!103 izlenme
Hakan Atilla'dan Halkbank'ın borsa hamlesine bomba yorum! "Zamanlaması manidar..."
Türkiye Avrupa’da en kötü yaşam kalitesine sahip ülke!
Başsavcılıktan Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle ilgili yeni karar
#İzmir #deprem'inde yıkılan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına 'çürük' raporu verilmiş!