Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı işsizlik verilerini açıkladı
TÜİK'in Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre 113 bin kişi azalarak 3 milyon 445 bin kişi oldu.
İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,6 iken kadınlarda yüzde 13,1 olarak tahmin edildi.
İSTİHDAM ORANI AZALDI
İstihdam edilenlerin sayısı 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre 148 bin kişi azalarak 30 milyon 608 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 47,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 64,6 iken kadınlarda yüzde 30,3 olarak gerçekleşti.
GENÇ İŞSİZLİĞİ DÜŞTÜ
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puanlık azalış ile yüzde 19,1 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 16,2, kadınlarda ise yüzde 24,7 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre 1,2 saat azalarak 43,1 saat olarak gerçekleşti.
GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK ARTTI
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan âtıl işgücü oranı 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre 2,0 puan artarak yüzde 22,5 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 15,1 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 18,0 olarak tahmin edildi.
KRT
Eskiden A takımındaydı, Erdoğan'a sert sözler: "Kendi militan yargımızı oluşturduk. İslamiyet’e de çok büyük bir zarar veriyor. Öcalan’ın serbest bırakılması kabul edilemez"30 izlenme
Afrika'da bir öğrenciyle okul tuvaletinde cinsel ilişkiye girerken yakalanan müdür yardımcısı okulda linçe uğradı41 izlenme
Bu verileri TÜİK farkında olmadan açıkladı: Enflasyonu iktidar değil bir şey alamayan vatandaş düşürdü38 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.962 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.364.801'e, can kaybı 23.495’e yükseldi!38 izlenme
Muhalif belediyelerin aşevi hesaplarını bile bloke eden AKP'nin 'simitçi' oyunu!118 izlenme
AKP’li belediyeden adrese teslim imar değişikliği!56 izlenme
Suç duyurusunda bulundular: İşçiler haklarını istedi Savcı Sayan'ın belediyesi skandal cevap verdi!106 izlenme
Atatürk'e hakaret eden imama sahip çıkan kaymakamın yükseliş öyküsü!148 izlenme