İTO tarafından, Ocak 2019 döneminde İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri açıklandı. Buna göre, geçen ay İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 112'sinin perakende fiyatı artarken, 57 ürünün fiyatı düştü, 73 ürünün fiyatı ise değişmedi.
Ocak ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyve grubunda yer alan sivri biber yüzde 73,75 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Sivri biberi, yine gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyve grubunda yer alan yüzde 64,96 ile ıspanak, yüzde 45,39 ile salatalık, yüzde 41,32 ile domates ve 40,18 ile karnabahar izledi.
Aynı dönemde, Sağlık ve Kişisel Bakım harcamaları grubunda yer alan makyaj malzemesi yüzde 25,30 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler ise yüzde 14,37 ile erkek gömlek, yüzde 14,27 ile kadın manto, yüzde 13,16 ile kadın bluz, yüzde 12,99 ile şehir şebeke suyu ve yüzde 12,81 ile erkek pantolonu şeklinde sıralandı.
Ocak ayında bir önceki aya göre fiyatı en çok artan ve azalan harcama kalemleri şöyle:
Trump'ın tehdit ettiği ülkenin lideri resti çekti: "1989'da bıraktığım silahıma sarılırım"16 izlenme
Ayakkabı tamircilerinde talep patlaması! Bu mu uçan Türkiye?43 izlenme
Güllü'nün kızıyla yaptığı sitem dolu konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı!16 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Mevlana'lı barış mesajı22 izlenme
CHP'de köprüler yeniden kuruluyor ‘Seçimlerde en çok İnce çalışacak’850 izlenme
Pençe-Kilit Operasyonu’ndan acı haber… Uzman çavuş şehit oldu53 izlenme
Sumud aktivistlerinin kahkahaları gündem oldu! AKP'li isim de tepki gösterdi17 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: "13 tane uçakları, lüks arabaları mı var? Hepsini satacağım"91 izlenme
Son Dakika: BM'de konuşan ABD Başkanı Biden'dan Rusya'ya ağır sözler: Savaşı onlar başlattı, bitmesini de istemiyorlar
Yalanlama rekortmeni Bakan kendisini yerden yere vuran Yeni Şafak'a niye suskun?
Öldürülen Halil Falyalı kimdir?
Ankara'da dev iflas: Melih Gökçek'in 750 milyon dolara yaptırdığı Anka Park iflas etti!