Yaz mevsiminin ardından son baharın da yağışsız kalması ve kış aylarında beklenen kar yağışlarının gecikmesi İstanbul'u endişelendiriyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre, megakentteki barajlarda toplam doluluk oranı yüzde 17'ye kadar geriledi.
Korkutan bir görüntü Terkos Barajı'nda kaydedildi. Su seviyesinin uzamasıyla, yıllar önce baraj suları altında kalan yapılar yeniden gün yüzüne çıktı.
Terkos'ta da suyun büyümesiyle tekneler karaya otururken, iskelenin altında kaldı.

4 Aralık 2025 günü itibarıyla Alibey, Büyükçekmece, Darlık, Elmalı, Kazandere, Pabuçdere, Sazlıdere, Terkos, Ömerli ve Istrancalar barajları için ortalama doluluk oranı 17,63 seviyesinde gerçekleşti.
İSKİ'nin paylaştığı İstanbul'daki barajların doluluk oranı şu şekilde:
Yurdun büyük çoğunluğuyla birlikte megakent de son dönemdeki en ağır kış kuraklıklarından oluşan sistem, gözlerin önümüzdeki günlerde mücadele ederken beklenen yağışlara çevrildi.
Sözcü
AKP'li başkan sürgüne doymuyor!
Bahçeli'den ikinci Öcalan çağrısı: "Sözümün arkasındayım, umut hakkından yararlansın"
O binayı metro inşaatı mı yıktı? İşte ipuçları ve sorular
Malatya depremine canlı yayında yakalandı! 'Çok şiddetliydi'
Sevgilisiyle ilişkiye giren kadın, kondomdaki spermleri cinsel organına enjekte ederek hamile kaldı.