Tüketiciyi Koruma Derneği ve Geçinemiyoruz Platformu'nun çağrısıyla İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Sürreyya Operası önünde “Geçinemiyoruz” eylemi düzenlendi.
Eyleme çok sayıda emniyet gücü sevk edildi. Eylemciler polis denetimi altında basın açıklamasında bulundu. “Geçinemiyoruz, Tükeniyoruz, İnsanca Yaşamak İstiyoruz” yazılı pankart ve dövizler açtı.
“BARINMA HAKKIMIZ TEHLİKEDE”
Eylemcilerin ortak açıklamasında, “Elektrik, doğalgaz, gıda, temel tüketim malzemeleri, ulaşım, akaryakıt, harçlar, vergiler derken gündemin ilk sırasına her gün başka bir zam haberi oturuyor. Eskiden maaşımızın yarısı kiraya gidiyor diye şikayet ederken artık tamamı kiraya yetmiyor. Yaşadığımız krizin sonucu olarak barınma hakkımız tehlikede! Bekleyecek, sabredecek vaktimiz yok! İnsanca yaşamak istiyoruz!” ifadelerine yer verildi.
Eyleme katılan vatandaşlar da şöyle konuştu:
“YOKSULLAŞTIRMA HALKA KARŞI AÇILMIŞ BİR SAVAŞ GİBİ”
“Yoksullaştırma halka karşı açılmış bir savaş gibi. TÜİK'in saray ayarlı fiyatları ile maaş alıyoruz, ENAG'ın açıkladığı enflasyon oranı ile harcıyoruz. Artık yeter! Bu ülkenin kaynakları hepimizin eşit, özgür, insanca yaşaması için yeterli!”
“Asgari ücret 5.500 TL, Türkİş’in verilerine göre eylülde açlık sınırı 7 bin 245,18 TL'ye, 4 kişilik bir ailenin zorunlu aylık harcamaların toplamı olan yoksulluk sınırı 23 bin 599 TL’ye yükseldi.”
“Maaşımızın yarısını kiraya mı vereceğiz diyorduk, artık tamamı dahi kiraya yetmez oldu! Kadıköy'de asgari ücret ile tutulabilecek tek bir daire kalmadı! Ev arayanlar dertli, evi olanlar ise tahliye tehdidi altında!”
Sözcü
Berat Albayrak 'Türkiye Varlık Fonu'ndaki koltuğundan vazgeçmiyor!76 izlenme
Edirne Havsa'da akıma kapılan kuş anız yangını çıkardı: 1500 dekarlık tarla yanarak kül oldu58 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Özlü uyardı: Daha sert yasaklar gelecek76 izlenme
Ucuz alışveriş tavsiyesi veren diyanetten 45 milyonluk merkez!57 izlenme
Burası cami değil adliye ! Yerlerde seccade, koridorlarda vaaz !1855 izlenme
CHP'den bir paylaşım rekoru kıran video daha! 'Tank-Palet Fabrikası'nı 5 kuruş bedelsiz Katar’a peşkeş çekiyorlar!'164 izlenme
ABD'deki krizin ardından Ukrayna'dan Zelenski azledilsin talebi!40 izlenme
Erdoğan’ın projesi çöktü… KONDA’nın anketinden çarpıcı sonuçlar: Oruç tutan, namaz kılan sayısı düştü94 izlenme