İstanbul Unİş Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak şekilde 100 gram simit, çatal, açma ve keke zam geldiğini ve 3,5 TL'den satılacağını duyurdu.
Simitte zam şampiyonu olan İstanbul'da artış gerekçesi ise artan maliyetler olarak gösterildi. Bilindiği üzere, simit pandemi sürecinde 2,5 TL'den satılmış ve zam yapılmamıştı.
MALİYETLERDE YÜZDE 300’E VARAN ARTIŞ OLDU
Konu ile ilgili konuşan İstanbul Unİş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, “Maliyetlerimizde yüzde 300'lere varan artışlar meydana geldi. Yaklaşık iki yıldır simiti 2,5 TL'den satıyorduk. 10 kilo margarini 125 liraya alırken şu an 300 liraya alıyoruz. Böreklik yağ 220250 lira bandındayken şu an 675 liraya kadar yükseldi. Doları bahane ettikçe gıda fiyatları artıyor. Stokçuluk var, istismar var neye uğradığımızı şaşırdık” dedi.

Şaban Özdemir
ZAMLAR DURMUYOR, ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI
3,5 TL simit fiyatının dahi maliyetlerini kurtarmadığını anlatan Özdemir, “Bu tarife çıkıp yürürlüğe girene kadarki süreçte 5 kez zam geldi. Un 440 lira, susam 35 lira oldu. Böyle giderse yakın zamanda simit 5 liradan satılabilir. Zamlar hiç durmuyor. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Devletin gıda fiyatlarına acilen müdahalesi şart. Bu maliyet artışı devam ederse, pideciler, börekçiler, simitçiler 35 aya kalmaz kepenklerini indirir” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/istanbulsimitte35tlilezamsampiyonuoldu5tlyigorebilir6799081/
Vatandaşlardan akaryakıt zammına tepki: "Hiç memnun değiliz, devletin bir an önce çözüm bulması lazım. Anahtarı elime almaya çekiniyorum"31 izlenme
Kasım Garipoğlu'nun odağında olduğu uyuşturucu dosyasında sürpriz bir isim çıktı! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…"19 izlenme
Meclis’tekilerin yüzüne karşı söylemişti: Atatürk, korkup dönmek isteyenleri görünce 23 Nisan günü böyle ant içmişti!40 izlenme
AKP’li Belediye’den TÜRGEV’e hediye!105 izlenme
ABD'nin Gazze'de için çekimser oy kullanması İsrail'i kızdırdı!29 izlenme
AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı "Araplar iyi ki var!"571 izlenme
Maaş zammını alan vekiller hacca gitti, Meclis 1 hafta erkenden tatile girdi!41 izlenme
Turizm devi iflas etti, kimse inanamadı38 izlenme