İstanbul’a aşırı sıcaklar nedeniyle buharlaşmanın etkisi ve yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki su seviyesi her geçen gün azalıyor.
İSKİ tarafından yapılan ölçümlerde İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 50’ninde altına indi.

Doluluk oranı yüzde 49.86 olarak ölçüldü. İstanbul’a su sağlayan barajların başında gelen Alibeyköy barajında kuraklıktan en fazla etkilenen baraj oldu.
Kış aylarında yüzde 80’e kadar dolan Alibeyköy barajında bugün itibariyle doluluk oranı yüzde 16.26’ya kadar geriledi.

İstanbul’un bir diğer önemli barajı Sazlıdere barajında ise doluluk oranı yüzde 51.76 olarak ölçüldü. Daha önceden suyla dolu alanlarda artık otomobillerle ilerlemek mümkün hale geldi.
İSKİ verilerine suyun en çok azaldığı baraj yüzde 16.26 doluluk oranıyla Alibeyköy barajı oldu.
İstanbul’un en dolu barajı ise yüzde 63.85 doluluk oranıyla Terkos baraj gölü olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL BARAJLARINDA DOLULUK ORANLARI
ÖMERLİ %50,75
DARLIK %54,29
ELMALI %58.33
TERKOS %63,85
ALİBEYKÖY %16.26
BÜYÜKÇEKMECE %48.59
SAZLIDERE %51.76
ISTRANCALAR %29.02
KAZANDERE %16.81
PAPUÇDERE %29,08
Sözcü
Alman kamuoyunda gündem Türkiye ve İmamoğlu47 izlenme
Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de gözaltına alındı53 izlenme
Kılıçdaroğlu, memur maaş zammı vaadini anlattı59 izlenme
Mısır'lı Esma için hüngür hüngür ağlayan Erdoğan, Şehit çocuğunun gözyaşlarına karşı son derece soğukkanlı !1161 izlenme
CHP'li Özgür Karabat 'işçilerin köleleştirilmesi' sürecini anlattı: "300 euro olan asgari ücret daha aşağılara inecek"48 izlenme
Birleşmiş Milletler’den Türkiye’ye ‘İstanbul Sözleşmesi’ çağrısı63 izlenme
CHP'li Veli Ağbaba: "AKP dönemindeki mahkum sayısı yüzde 500 arttış gösterdi"40 izlenme
Fiyatı dudak uçuklattı! Bir yıllık ev kirası fiyatına sahilde loca59 izlenme