Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında okullara Atatürk posteri ve Türk bayrağının yanı sıra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin de asılması yönünde talimat gönderdiği iddiaları sürerken, benzer bir olay bu kez İstanbul Ümraniye’de yaşandı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında bir okula, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yanında Erdoğan’ın da fotoğrafı asıldı. Olay, öğrenci velileri ve yurttaşların tepkisini çekti.
CHP'li Bulut Can Okuducu, yaşanan duruma ilişkin sert bir açıklama yaptı:
“2025’in 10 Kasım’ı bir ilke tanıklık etti. Okullara asılan Atatürk bayraklarının yanında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi de yer aldı. Cumhuriyet Bayramımızda yaşanan olay 10 Kasım’da tekrarlandı. Aşağıdaki fotoğraf Ümraniye’deki bir okuldan.
10 Kasım; emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık savaşıyla mazlum uluslara ışık olan, kurduğu ulus devletle dünya tarihine geçen eşsiz bir önderin yasını tuttuğumuz gündür. Onu saygıyla andığımız bir gündür.
Tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir büyük devlet adamının ölüm yıldönümünde takınılan bu tavır kabul edilemez. Bunun hiçbir açıklaması olamaz ve hiç kimseye hiçbir şey kazandırmaz.
Yüce Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.
Bir kez daha kurduğu devlete ve devrimlerine sahip çıkma sözü veriyoruz.
Yaşasın laik, demokratik Cumhuriyetimiz!
Yaşasın bağımsız Türkiye!”
Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Anıtkabir’i ziyaret etti95 izlenme
Makam aracı saltanatı!147 izlenme
KKM’nin hiç bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı: Berat Albayrak detayı32 izlenme
İflasta gaza bastılar12 izlenme
Fahrettin Koca: Gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildi, aşıların gelişi ertelendi151 izlenme
Kadıköy'ü 'Meclis’te Hizbullah istemiyoruz' diye inletmişlerdi, Bahçeli’nin danışmanından Fenerbahçe taraftarına hakaret!43 izlenme
Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan Narin Güran açıklaması! Soruşturmadaki savcı detayı dikkat çekti32 izlenme
Bayrampaşa Belediyesi CHP'de kaldı, belediyedeki polis ablukası sona erdi! Vatandaşlar Gençlik Marşı ile belediyeye girdi26 izlenme
CHP'den istifa etmişti! Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Nevzat Cebeci AKP'ye katıldı
Kokain dolu uçağın Türk kaptan pilotu motorları ateşleyip kaçmaya çalışmış
Dilan-Engin Polat soruşturmasında 27 şirkete kayyum atandı
Ankara için anket şirketinden flaş açıklama: 'Bu kadar fark olmaz diye tekrar kontrol ediyoruz'