Themis Araştırma tarafından yapılan 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi anketinin sonuçları açıklandı. "Yüz yüze anket yöntemi" kullanılan araştırma 8 haziran 12 Haziran 2019 tarihlerinde, İstanbul’un 23 ilçesinde son seçimde İstanbul seçim sonuçların veren ve yüksek oranda İstanbulu temsil kabiliyetine sahip mahallelerinde gerçekleştirildi ve anketin hata payı yüzde +/ 2,13 olarak hesaplandı.
23 Haziran seçimlerine yönelik araştırmada kararsızlar dağıtılmadan Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 6,2 puan önünde görülürken, kararsız seçmenin oyları dağıtıldığında bu fark Ekrem İmamoğlu'nun lehine 7,7 puana yükseliyor.
Binali Yıldırım en çok oyu 3544 yaş aralığından alırken, Ekrem İmamoğlu'nun en çok oyu 2534 yaş aralığındaki seçmenden aldığı görülüyor.
Cinsiyete göre tercihlerde ise Binali Yıldırım en çok kadınların oyunu alırken, Ekrem İmamoğlu en çok oyu erkeklerden alıyor.
Seçmenlere mesleki olarak bakıldığında ise Binali Yıldırım en çok oyu ev hanımları, esnaf ev emeklilerden alıyor. Ekrem İmamoğlu'nda ise bu sıralama emekliler, ev hanımları ve işsizler olarak oluştu.
Ateş pahası kent! İstanbul'un Kasım ayı enflasyonu fırladı27 izlenme
Ümit Özdağ'ın tutukluluğunda yeni gelişme!20 izlenme
Almanya 1 milyon Türk'ün vatandaşlığını iptal ediyor!89 izlenme
Seçil Erzan soruşturması: Fon mağdurlarına yenileri eklendi31 izlenme
'Ülkücüyüm' diyen vatandaş AKP ve MHP'ye ateş püskürdü! 'Konuşan herkesi terörist ilan ediyorlar. Ülkücüyüm diyen adam kimsenin gidip boyunduruğu altına girmez!'58 izlenme
Depremin kahramanı 27 AFAD personeli işten çıkartıldı17 izlenme
Skandal soruya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan soruşturma!87 izlenme
Dilan ve Engin Polat hakkındaki iddiaların arkası kesilmiyor24 izlenme
Zonguldak’ta ilk koronavirüs kaynaklı ölüm! Vali: 22 vaka tespit ettik
İran'da başörtüsünü çıkartan genç Türk kızı rejim güçleri tarafından 6 kurşunla öldürüldü!
Kadıköy'de denetim yapılan bir noktada vatandaş diyaloğu gündem oldu. "Aşko ben bir instagramer'im, benden ekmek çıkmaz"
AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı