İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanlığı'nın Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanımı’na yönelik genelge yayınlamasının ardından toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması için çalışmalara başladı.
T.C. İçişleri Bakanlığı'nın “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanılması”na yönelik genelgesi, ilk aşamada; şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart olan “Kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları kapsıyor.
Sözcü'de yer alan habere göre, İBB, İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması adına, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekiplerinin gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul'daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak.
İBB’den yapılan açıklamaya göre; bu entegrasyonla, Sağlık Bakanlığı'nca İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları askıya alınacak. Tanılı ya da temaslısı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler, İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak. Öte yandan, İBB; şehir içi toplu ulaşım faaliyetleri için kullanılan henüz kişiselleştirmemiş durumda olan Anonim İstanbulkart'ların kişiselleştirilmesine yönelik çalışmaları da başlattı. Bu tür İstanbulkart kullanıcılarına, internet ve mobil uygulama ve kısa mesaj servisi üzerinden kartlarının kişiselleştirilmesine yönelik bilgiler ve yönlendirmeler gönderilecek.
https://halktv.com.tr/istanbuldaulasimkartlariicinkritikkarar435848h
"Öldürdükleri bebeğimizin cenazesini bisküvi kutusunda verdiler"45 izlenme
İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına itiraz edeceğini açıkladı40 izlenme
Kur Son Ayın Zirvesini Gördü46 izlenme
Twitter bu kez 'pelikancıları' hedef aldı: Hesaplar kapatıldı!93 izlenme
Taraftarlar HÜDAPAR genel başkanını böyle sıkıştırdı "Baş koymuşum Gaffar Okkan yoluna. Hizbullahçılar, gideceksiniz!"55 izlenme
Amazon Ormanları'nda uçak kazası! 1'i bebek 12 kişi hayatını kaybetti31 izlenme
RTÜK Sevda Noyan'ın tehditlerine sessiz kaldı, Başkan'ın katılmadığı toplantıda gündeme dahi gelmedi!76 izlenme
Ankapark macerası 801 milyon dolar yedi!48 izlenme
Sedat Peker'in kısa bir süre önce gündeme getirdiği SADAT nedir, kimdir, ne iş yapar?
Polat çiftine yönelik iddianamede 31 şirkete ait mal varlığının kamuya geçirilmesi istendi
Türkiye’nin tapu senedi: Lozan
Yenidoğan Çetesi lideri doktor PKK üyeliğinden hapis yatmış! İfadesinde itiraf etti