İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İçişleri Bakanlığı'nın Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanımı’na yönelik genelge yayınlamasının ardından toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması için çalışmalara başladı.
T.C. İçişleri Bakanlığı'nın “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanılması”na yönelik genelgesi, ilk aşamada; şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel elektronik/akıllı seyahat kart olan “Kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları kapsıyor.
Sözcü'de yer alan habere göre, İBB, İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması adına, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekiplerinin gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde uzlaşılacak olan entegrasyon servislerin hazır hale getirilmesinden hemen sonra, iki hafta içerisinde İBB gerekli entegrasyonu sağlayacak. Böylece İstanbul'daki şehir içi toplu ulaşım seyahatlerinde HES kodu kullanılmaya başlanacak.
İBB’den yapılan açıklamaya göre; bu entegrasyonla, Sağlık Bakanlığı'nca İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları askıya alınacak. Tanılı ya da temaslısı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmaya teşebbüs edenler, İçişleri Bakanlığı'na raporlanacak. Öte yandan, İBB; şehir içi toplu ulaşım faaliyetleri için kullanılan henüz kişiselleştirmemiş durumda olan Anonim İstanbulkart'ların kişiselleştirilmesine yönelik çalışmaları da başlattı. Bu tür İstanbulkart kullanıcılarına, internet ve mobil uygulama ve kısa mesaj servisi üzerinden kartlarının kişiselleştirilmesine yönelik bilgiler ve yönlendirmeler gönderilecek.
https://halktv.com.tr/istanbuldaulasimkartlariicinkritikkarar435848h
Mustafa Ceceli'nin Kabe’de tavaf görüntüleri ortaya çıktı! Ne sarı benizliler ne kısa boylular vardı72 izlenme
'Yılın en iyi havalimanı' İstanbul Sabiha Gökçen62 izlenme
Barınakta köpeği katleden tutukludan 'pes' dedirten savunma! "Köpek bana saldırdı"34 izlenme
İcra ve iflas dosyaları sayısında rekor! Ekonomik krizin acı tablosu bakanlık verilerine yansıdı: Marmara başı çekiyor54 izlenme
Metropoll'ün son anketinde AKP'nin oyları eridi!128 izlenme
Almanya'dan Türk kaçaklara kötü haber! Bölgeyi terk ediyorlar32 izlenme
Bakanlar değişti, dert bitmedi30 izlenme
SANA duyurdu: Suriye ordusu Türk ordusuna karşı harekete geçti !331 izlenme
Komşular arasında gürültülü kavga: Kapıyı delen kurşunla yaşamını yitirdi.
Şehit cenazesinde Atatürk'ü anmayan imama sert tepki! "Hoca Atatürk'e de söyle"
Narin Güran cinayetinde serbest bırakılan baba Arif Güran ilk kez konuştu
İmamoğlu davasının hakimi Diyarbakır'a sürüldü