İstanbul’da toplu taşımanın ücretsiz olmasıyla beraber tarihi ve turistik yerlerde bayram yoğunluğu yaşandı. İstanbullu gezmeye çıkınca yoğunluk da arttı. Now TV (Eski FOX TV) mikrofonlarına konuşan liseli bir genç ise Eminönü’ne ilk kez geldiğini söyleyerek yürek burktu.
18 yaşına girmek üzere olan genç, “İstanbul’da yaşıyorum ama hayatımda ilk defa Eminönü’ne geldim” dedi. Genç, şu ifadeleri kullandı:
“Buralara ilk defa, hayatımda ilk defa geliyorum. Baksana abla ya, mükemmel… Tarihi mekanlarımızı da gezdik önce. Çok hoşuma gitti. Kendi tarihimi öğrenmek çok güzel benim için. Ben çok seviyorum. Pahalı olduğu için ancak biraz gezebiliyoruz. Bizim mahalleden bir tane otobüs var 142F. O normalde hiç dolu olmazdı. Bayramda aşırı doluydu. İlk defa bu kadar dolu gördüm.”
Öte yandan gencin ebeveynleri de toplu taşımanın ücretsiz olması vesilesiyle Eminönü’ne gelebildiklerini söyledi. Sadece oğullarına balık ekmek alabilen anne ve baba, kendileri için ise evden yiyecek getirdi.
Gencin açıklamaları sosyal medyada da gündem oldu.
Tele1
Dünya Bankasından gıda krizine karşı kaynak
İşte gerçek işsizlik rakamları!
Beleş paradan olan bankamatikçiler iyice kudurmuş 'İmamoğlu'na oy verenleri asacaksın, keseceksin !'
İmamoğlu'ndan kurultay mesajı
Dolarda 26,95’in sırrı çözüldü
Yandaştan AKP'yi kızdıracak 'seçmen' açıklaması
Galata Kulesi'ndeki skandal yıkımın yeni görüntüleri ortaya çıktı! Tahribat çok daha büyük!
‘Atatürk’ün mirasından adını silemezsiniz’
'128 milyar dolar nerede?' afişlerinin ardından olay yaratacak yeni pankart! CHP'li vekil kendi elleriyle astı!
Erdoğan, 17 yıl önce verdiği sözü hâlâ yerine getirmedi
‘Ganyotçu’ karakteriyle tanınan Ebubekir Öztürk, İzmir Marşı'nı küfürlü söyledi !
Şehide haciz gönderen avukatın bürosuna saldırı!
20 bin lira isabet eden biletini ‘haram’ diye yaktı!
Şemsiyesiz mutlaka dışarı çıkmayın! Meteoroloji bu illerin sağanak yağışa teslim olacağı saati verdi