İstanbul Tabip Odası, "Salgın Politikası İflas Etti! İstanbul İçin Acil Kapanma Zamanı" başlıklı bir açıklama yaptı.
Tabip Odası yaptığı açıklamada, İstanbul'da Covid19'a bağlı resmi ölüm sayısının Bakanlığın açıkladığı verilere göre 3 bin 253 olarak gösterildiğini, İBB verilerine göre ise İstanbul'da 20152019 ortalamasına göre 8 binin üzerinde ek ölüm gerçekleştiğini açıkladı.
Gerçek ölüm sayısının Bakanlığın açıkladığının yaklaşık 3 katı olduğunu dile getiren Tabip Odası, Ambulanslar hastalara yetişemediği, hastaların saatlerce bekletildiğini ifade etti.
Her gün yeni servislerin açıldığını duyuran İstanbul Tabip Odası, sadece koronavirüs hastalarının değil diğer hastalarının da sağlık hizmeti alamadığına dikkat çekti.
Açıklamada, AKP'nin salgın politikasının iflas ettiği dile getirildi.
Başta şehre giriş çıkış kısıtlaması, en az 14 güne kadar toplumsal hareketlerin kısıtlanması, sokağa çıkma kısıtlaması, temel ve acil mal ve hizmet üreten yerler dışında bütün işlerde çalışmanın durdurulması talep edildi.
Etkili bir filyasyon çalışması, yoğun test ve etkili karantina uygulamasına ihtiyaç duyulduğuna işaret edilen açıklamada, özel hastanelerin salgın tedavisinden para talep etmesinin kabul edilemeyeceğini, kamu sağlık kurumlarının ihtiyaca yanıt veremediği her durumda özel hastanelerin Sağlık Bakanlığı'nın kontrolüne geçirilmesi istendi.
Açıklamada, KHK ile ihraç edilen, ataması yapılmayan sağlık çalışanlarının bir an önce göreve başlatılması da talep edildi.
https://abcgazetesi.com/istanbultabipodasiistanbul14gunkapatilmali366712
CHP'li Ahmet Kurtuluş yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı15 izlenme
Aylık enflasyon yükseldi: Ekonomistlerden ilk yorum geldi16 izlenme
Bir bu eksikti! 300 genci ailelerinden koparan Mustafa Çabuk'un yeni videosu sosyal medyada gündem oldu: 'Halifemiz geliyor'39 izlenme
Şehit yakınına hakaret etti, ruhsatı iptal edildi!215 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz: "Teleferiğin yıllık bakımı Mart ayında yapılmış"31 izlenme
Dolara ihtiyacı olan Merkez Bankası Eylül'de 45,5 ton altın satmış!66 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu, 2 haftada Erdoğan'ı geçti28 izlenme
AB’den zehir zemberek Türkiye raporu: Türk demokrasisi geri gidiyor33 izlenme
Sağlık Bakanı Koca vaka ve vefat sayısını açıkladı: 28.873 yeni vaka tespit edildi, 210 kişi hayatını kaybetti, 26.224 kişi de sağlığına kavuştu!
AKP'li belediye başkanının seçim kolileri deprem yardımı çıktı!
“Erdoğan sayesinde” etiketleri gündem olan Mahir Akkoyun gözaltına alındı
Asgari ücreti bilmişti: İktidara yakın gazeteci Cem Küçük en düşük emekli maaşının da kaç TL olacağını açıkladı