İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu’nun zil sesi Mehter Marşı yapıldı.
Okulun ders başlama ve teneffüslerini bildiren zil sesinin Mehter Marşı olmasına Eğitim İş sendikası çok sert tepki gösterdi.
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada “Okul zillerinde AKP'nin seçim müziği olan domranın kullanılmasını kamuoyuna duyurmuş, birçok ilde engellemiştik.” denildi ve şu ifadeler kullanıldı:
“Şimdi AKP'nin yeni Osmanlıcılık hayallerinin bir yansıması olarak okul zillerinde Mehter Marşı çalınmaya başladığı görülmektedir. Çocukların altbenliklerine işlenmek istenen fikrin somut hali olan bu müzik, kraldan çok kralcı yöneticilerin koltuk garantisi hamlelerinin arka fonudur. Bu hadsiz uygulamalar, Cumhuriyet ile barışmayan ideolojilerin battığının da işaret fişekleridir. Bu uygunsuz uygulamaya karşı da gereken adımları atacak, bu vatanın bir Cumhuriyet ülkesi olduğunu tekrar ve her zaman göstereceğiz.”
Suriyeli iş insanı Mahmut Osman'ndan küstah sözler! 'Güçleri vasrsa göndersinler. Suriyelileri göndermeye kalkarlarsa karşılarında Türk iş insanları durur'
Torpil ve adam kayırmacılıkta sınır tanımıyorlar! 'Yandaşlar önceden bilgilendiriliyor'
Dilipak: O torpil ve rüşvetle elde ettiğiniz mal ve makamlar sizin için fitnedir
306 bin üniversite mezunu iş arıyor
Ünlü solistten Dadaloğlu türküsüne İmamoğlu yorumu
TMSF, Angel’s Marmaris Oteli'ni Gökçek'e mi verdi?
‘Zenginliğimi Allah verdi’ demişti: AKP'li vekilin 50 milyon dolarlık teşvik aldığı ortaya çıktı
Sedat Peker davasında yeni gelişme!
CHP Rize’den 43 yıl sonra vekil çıkardı
Vatandaş: "Bu pahalılık ne olacak?" -İmamoğlu: "Bunları yollamadan düzeltemeyiz"