İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkararak şehrin merkezindeki dört stratejik ilçede eylem yasağı kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda Taksim Meydanı ve çevresini kapsayan geniş bir havzada her türlü toplu etkinlik askıya alındı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Fatih ilçelerinde 1 Mayıs 2026 Cuma günü boyunca tam kısıtlama uygulanacağı bildirildi. Bu sınırlar içerisinde miting, yürüyüş, basın açıklaması, stant açma ve hatta imza kampanyası düzenlemek bile yasak kapsamında yer alıyor.
Yasak kararı, "huzur ve güvenliğin tesisi" gerekçesiyle 2911 sayılı Kanun ve İl İdaresi Kanunu uyarınca hayata geçirildi.
Valilik, kutlamaların merkezi olarak sadece iki noktayı onayladı:
İzin verilen bu alanlar dışındaki tüm girişimlerin "yasa dışı" sayılacağını vurgulayan valilik, vatandaşları 'provokatif' eylemlere karşı uyardı.
Kaynak: ANKA
Fatih Altaylı: "Meral Akşener, oğlu için Paris büyükelçiliğini istemiş"33 izlenme
İŞKUR önlerinde TYP kuyruğu!93 izlenme
Diyanet bu kez erkeklere tesettür istedi!91 izlenme
Saray Başdanışmanı Oktay Saral’dan Öcalan montajlı paylaşım28 izlenme
MESEM'de çocuk ölümlerini protesto eden 16 öğrenci tutuklandı11 izlenme
Endonezya'nın Bali adasında 170 liraya yiyeceğiniz yemeği Türkiye'de kaça yersiniz? Türk gezgin anlattı: "Ben kendi ülkemde kaıklanmaktan bıktım!"35 izlenme
Öğretmen çift ve iki çocuğu ‘depreme dayanıklı’ diye taşındıkları evde can verdi46 izlenme
Kaynaklar tarikatlara: Eğitimden sağlığa kadar her alana yerleştiler, ihaleleri kaptılar!36 izlenme
'Akın bak oğlum' soruşturmasına Özel'den sert yanıt
AKP Gençlik Kolları üyesinden CHP'ye açık tehdit! 'Önce sizi öldürürüm'
'Bu iddia doğruysa Binali Yıldırım aday olamaz, Meclis Başkanlığı da yapamaz!'
Kılıçdaroğlu 'Erdoğan sıfırlamayı iyi bilir' dedi, yayın yasağı geldi