ABD ve İsrail'in İran'a saldırısı ve İran'ın misillemesinden sonra Orta Doğu'da savaş patlak verirken bugün İstanbul yakınlarında endişe yaratan bir olay yaşandı...
İddiaya göre İstanbul yakınlarında Karadeniz'de ham petrol yüklü bir Türk tankerine insansız bir araçla saldırı düzenlendi.
M/T Altura adlı tankere yönelik saldırı, Boğaz'dan 15 deniz mili uzaklıkta gerçekleşti.
Gemi takip verilerine göre, Suezmax tipi tanker, Novorossiysk'ten yaklaşık 1 milyon varil Ural ham petrolüyle tamamen doluydu. Altura, İngiltere ve Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanan ancak ABD tarafından yaptırım uygulanmayan bir tanker olarak biliniyordu.
ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde tankerin köprüüstünde bir patlama meydana geldiğini ve makine dairesinin de su aldığını aktardı.
Sierra Leone bandıralı gemideki 27 personelin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Uraloğlu, "Petrol tankerine insansız hava aracıyla saldırı yapıldığını düşünüyoruz. Teknik ekip inceleme yapıyor" dedi.
Uraloğlu, dün gece saatlerinde Karadeniz açıklarında patlama meydana gelen gemiyle alakalı olarak, "Şu an için net söyleyebileceğimiz şey dış kaynaklı bir patlama, özellikle gemiyi devre dışı bırakmak için makine dairesine bilerek yapılmış bir saldırı" ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, "İnsansız deniz aracıyla yapılmış olabilir, bir dron saldırısı değil. Petrol taşıyan bir gemi olduğu için saldırının da RusyaUkrayna savaşı nedeniyle yapıldığı ihtimali yüksek. Mürettebatın tamamı Türk ve herhangi bir yaralanma ya da sağlık problemi yok. Olay yerine gerekli tüm unsurları yönlendirdik; takibini gerçekleştiriyoruz" dedi.
NEFES
BAE kumarhaneleri yasallaştırmaya hazırlanıyor: Türkiye'ye haram para mı gelecek?35 izlenme
Haluk Levent'e soruşturmanın tuşuna acılı baba bastı12 izlenme
Sahte diploma skandalı: Bizde sorumlular sessiz, onlarda çok sayıda milletvekili istifa etti29 izlenme
SGK’yı yurt dışı sahte emeklilikler batırıyor! 25 milyar TL zarar ettirdiler!126 izlenme
AKP’nin artık seçim kazanma şansı yok100 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder okula alınmadı37 izlenme
Emniyet tarafından Süleyman Soylu'nun da kullandığı KİM uygulamasının geçmişi siliniyor iddiası51 izlenme
İlkokul öğrencileri Filistin yürüyüşüne götürüldü48 izlenme