Türkiye’deki ekonomik kriz yurttaşları borç batağına sürükledi. Ekonomik krizin faturası yurttaşa kesilirken vatandaşlar borçlarını dahi ödeyemez hale geldi. İPA, ‘İstanbul Barometresi Mart 2024’ raporunu yayımladı. Rapora göre, Mart ayında İstanbulluların yüzde 65,9’u İstanbul’un gündeminin 31 Mart yerel seçimleri olduğunu söylerken, yüzde 20,4’ü ise ekonomik sorunları ifade etti. Rapora göre, İstanbulluların yüzde 52’si kredi kartı borcunun asgari veya daha az miktarını ödeyebiliyor.
İstanbul’da kredi kartı sahiplerinin yüzde 33,9’u borcun asgari tutarını ödeyebildiğini belirtirken, yüzde 5,4’ü asgari tutar ile borcun tamamı arasında bir miktarda, yüzde 4,1’i asgariden az miktarda ödeme yapabildiğini belirtti. Kredi kartı sahiplerinin yüzde 8,6’sı ise kredi kartı borcunu hiç ödeyemediğini ifade etti.
İstanbulluların yüzde 17,9’u bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 13,7’si aslında pek geçinemediğini, yüzde 47,4’ü kıt kanaat geçinebildiğini ifade etti.
Katılımcıların yüzde 60,9’u satın aldığı gıda miktarının azaldığını belirtirken, yüzde 97,8’i ekonomik sebeplerle gıda çeşidini azalttığını belirtti.
Kaynak: TELE1
Kılıçdaroğlu'nun avukatı duyurdu: Erdoğan'a bir kötü haber daha!47 izlenme
MHP'li belediye camiyi sosyal tesise çevirdi AKP destekledi: Bunu muhalefet yapsaydı...25 izlenme
“Erdoğan’a değil Atatürk’e kulak verin”109 izlenme
Yakınları enkaz altında kalan bir depremzede: 'Avrupa seni kıskanıyor da sen 4 gündür bir kepçe niye gönderemiyorsun?'38 izlenme
CHP'li belediyelerin halka yaptığı yardımları engelleyen RTE, zamanında iktidara bakın neler söylemiş neler !171 izlenme
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri 'ses konum tespiti sistemini' benzerlerinden daha da gelişmiş halde sadece 500 TL maliyetle üretti !104 izlenme
Teksas Değil Resmen Türkiye! Sadece 1 Haftada Onlarca Silahlı Bıçaklı Olay31 izlenme
Bahçeşehir Gölet'te yeni talan: Bölgeye talan planları yapan firmanın altından FETÖ geçmişi çıktı!50 izlenme